Netflix'in yeni dizisi 'Yaratılan' uyarlama mı? Yaratılan hangi diziden esinlendi, konusu ne?

Netflix'in yeni dizisi 'Yaratılan', Mary Shelley imzalı Frankenstein romanından ilham alınarak oluşturuldu. Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçen ve ölümün sırrını arayan iki hekimin hikayesini anlatıyor. Peki Yaratılan dizisi uyarlama mı? Yaratılan dizisinin konusu ne? Yaratılan'ın oyuncu kadrosunda kimler var?

Netflix'in yeni dizisi 'Yaratılan' uyarlama mı? Yaratılan hangi diziden esinlendi, konusu ne?

Netflix, 20 Ekim 2023 tarihinde izleyicilerle buluşan yeni dizisi 'Yaratılan'ın yayınladı. Dizinin yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak üstlendi. Başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in yer aldığı dizide, maceraperest, isyankâr, zeki ve başarılı tıp talebesi Ziya ve dahilik ve delilik arasındaki ince çizgide bulunan İhsan’ın hikayesi anlatılıyor. Dizi, Frankenstein romanından esinlenerek hazırlandı.

Netflix, Türkiye'de ürettiği yeni dizilerden biri olan 'Yaratılan paylaştıldı. Dizinin yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak yaparken, yapımcılığını O3 Medya üstlendi. Dizi, 8 bölümden oluşuyor ve 20 Ekim 2023 tarihinde Netflix'te yayınlanacak. Peki Yaratılan uyarlama mı?

'Yaratılan' dizisinin konusu nedir?

'Yaratılan' dizisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bursa-İstanbul hattında geçen bir öyküyü konu alıyor. Dizide, maceraperest, asi, heyecanlı ve zekası bedenine sığmayan genç tıp talebesi Ziya’nın en büyük dileği, çok iyi bir hekim olup tıbbın çare bulamadığı birçok salgın hastalığa derman olabilmektir. İstanbul’da tanıştığı delilik ve dahilik arasında duran hekim İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi olmuştur. Birbirini bulan bu iki eksantrik ve yaralı ruh, beraber giriştikleri gizli ve yasaklı deneyin bedellerini ağır bir şekilde ödeyeceklerdir. Zira kodlarını çözmeye çalıştıkları kadim bir yazı onları adeta felaketin kapısına getirip bırakır.

'Yaratılan' dizisi Frankenstein'dan esinlenerek mi hazırlandı?

'Yaratılan' dizisi, Mary Shelley imzalı Frankenstein romanından ilham alınarak hazırlandı. Roman, 1818 yılında yayınlanmış ve bilimkurgu türünün ilk örneklerinden biri olarak kabul edilmiştir. Romanın ana karakteri Victor Frankenstein, ölü insan parçalarından bir canavar yaratmaya çalışan bir bilim insanıdır. Canavar ise kendisine hayat veren yaratıcısından nefret eder ve onun hayatını mahvetmeye çalışır. 'Yaratılan' dizisi de benzer bir şekilde ölümü tersine çevirmeye çalışan iki hekimin deneylerinin sonuçlarını gösteriyor.

'Yaratılan' dizisinin oyuncu kadrosunda kimler var?

'Yaratılan' dizisinin başrollerinde Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez yer alıyor. Erkan Kolçak Köstendil Ziya karakterini, Taner Ölmez ise İhsan karakterini canlandırıyor. Dizinin diğer oyuncuları arasında ise; Bülent Şakrak, Devrim Yakut, Şifanur Gül, Engin Benli, Şehsuvar Aktaş, Sema Çeyrekbaşı, Durul Bazan, Ekremcan Arslandağ, Macit Koper, Şennur Nogaylar ve Ümmü Putgül bulunuyor.

'Yaratılan' dizisi ne zaman ve nerede izlenebilir?

'Yaratılan' dizisi 20 Ekim 2023 tarihinde Netflix'te yayınlanacak. Dizi, 8 bölümden oluşuyor ve her bölüm yaklaşık 45 dakika sürüyor. Diziyi izlemek için Netflix aboneliği gerekiyor. Netflix, ilk ay ücretsiz deneme imkanı sunuyor. Daha sonra ise aylık 19.99 TL ile 55.99 TL arasında değişen fiyatlarla abonelik seçenekleri sunuyor.