Ekrem İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan etti! Saadet Partisi'nden esef verici tepkisi

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CNN International'a yaptığı röportajda Hamas hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan etti! Saadet Partisi'nden esef verici tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International’a verdiği bir röportajında “Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Hamas’a yönelik ifadelerini “esef verici” olarak nitelendirdi. Aydın, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir.” dedi.

Ekrem İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan etti! Saadet Partisi'nden esef verici tepkisi - Resim : 1
Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın

Hamas, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır

Sosyal medya platformu X hesabından bir paylaşımda bulunan Birol Aydın’ın açıklaması şöyle:

“İBB Başkanı Sn. İmamoğlu’nun, CNN International’a verdiği röportajda Hamas’a dair sarfettiği cümleler esef vericidir. ABD’de üniversite öğrencileri polis zorbalığına rağmen, tüm Avrupa’da izan ve insaf sahibi insanlar ülkelerindeki yöneticilerinin yanlış tutumlarına rağmen Gazze ile dayanışma sergilerken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının kullandığı ifadeler akla ve vicdana terstir.

Hamas, zalimlere karşı kahramanca mücadele veren bir yapıdır! Durum buyken hiç kimse, terör rejiminin zulmüne karşı direnen Hamaslı mücahitlerin eylemlerine dair amalı, fakatlı cümleler kurmamalıdır.

Son olarak, özellikle bu meselede katliamın meşrulaştırıcısı konumundaki Batılı medya organlarına verilen demeçlerde kullanılan kavramların, hatta her bir harfin titizlikle seçilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas bir kurtuluş grubudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılının ekim ayında yaptığı açıklamada, Hamas için, "Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur." ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan etti! Saadet Partisi'nden esef verici tepkisi - Resim : 2

Hamas'a terör örgütü iftirası atanlardan olamayız

Geçtiğimiz günlerde Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf Avrupa öyle istedi diye Hamas'a terör örgütü iftirası atanlardan olamayız. Filistinli direnişçilere terörist yaftası vuramayız. Biz Hamas'ı Filistin'in Kuva-yı Milliye'si olarak görmeye devam edeceğiz." demişti.

Ekrem İmamoğlu Hamas'ı terörist ilan etti! Saadet Partisi'nden esef verici tepkisi - Resim : 3
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu