Meteoroloji'den 72 İle Kritik Uyarı: Pazar Günü 72 İlde Hava Durumu Değişiyor! 41 il için turuncu, 31 il için sarı uyarı! Fırtına ve Sağanak Yağış Geliyor

İstanbul’da fırtına ve sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji, AFAD ve İstanbul Valiliği pazar günü için İstanbulluları uyardı. Türkiye genelinde ise fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapılan il sayısı 66’dan 72’ye çıktı. Peki, sarı ve turuncu uyarılan iller hangileri? Detaylar haberimizde...

Meteoroloji'den 72 İle Kritik Uyarı: Pazar Günü 72 İlde Hava Durumu Değişiyor! 41 il için turuncu, 31 il için sarı uyarı! Fırtına ve Sağanak Yağış Geliyor

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu hafta hava durumunun çok kötü olacağını duyurdu. Cumhuriyet’in haberine göre MGM, 72 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı. MGM, vatandaşları fırtına ve sağanak yağıştan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“72 İL İÇİN METEOROLOJİK UYARI YAPILDI”

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır” denildi.

Meteorolojik uyarı verilen illerde ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi verildiği belirtildi. AFAD ekiplerinin de sarı ve turuncu uyarı verilen illerde hazır beklediği bildirildi. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca zehirlenmeleri, buzlanma, don olayları ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

TURUNCU UYARI VERİLEN İLLER ŞUNLAR: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak.

SARI UYARI VERİLEN İLLER İSE ŞÖYLE: Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat.

İstanbul’da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor İstanbul Valisi Davut Gül de İstanbul’da fırtına ve sağanak yağışın etkisini artıracağını duyurdu.

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’da devam eden yağışların yarın da sürmesinin beklendiğini aktardı.

Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini bildiren Gül, “Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım” dedi.