Meteorolojiden 21 il için sağanak ve poyraz uyarısı geldi! İstanbul için saat verildi..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül hava durumu raporunu kamuoyuyla paylaştı. Son rapora göre, Türkiye'nin farklı bölgelerinde hava koşulları dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar...

Meteorolojiden 21 il için sağanak ve poyraz uyarısı geldi! İstanbul için saat verildi..

Sağanak Yağış Uyarısı: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Eskişehir, Bolu, Düzce, Sinop, Kars, Ardahan, Erzurum ve Ankara çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

 

Marmara Bölgesi'nde Poyraz Etkisi: Marmara Bölgesi'nde ise poyraz rüzgarlarının etkili olması bekleniyor. İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren kuzey kıyılarına, akşam saatlerinde ise il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Hava Sıcaklıkları: Genel olarak ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerine yakın seyir devam edecek.

Rüzgar Durumu: Rüzgarlar genellikle kuzeyli yönden esecek. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlere dönerek hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara Bölgesi'nde ise kuzeydoğudan kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar etkili olabilir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara Bölgesi'nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bölgesel Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Kırklareli kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgarlar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esecek.

Ege:

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimler yer yer çok bulutlu. Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde aralıklı ve yerel sağanak yağışlar yaşanabilir.


Akdeniz:

Parçalı ve az bulutlu, öğle sonrası iç kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu:

Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı bölgeleri yer yer çok bulutlu. Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Batı Karadeniz:

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Düzce, Bolu ve Sinop çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz:

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu:

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerde yer yer çok bulutlu. Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak yağışlar yaşanabilir.

Güneydoğu Anadolu:

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.
Hava durumu raporuna göre, vatandaşlar olası yağışlara ve rüzgarlara karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Etiketler: hava durumu