Mehmet Şimşek istafı mı edecek? Mehmet Şimşek'in İstifa Tarihini Canlı Yayında Açıkladı

Ekonomist Remzi Özdemir, bugün YouTube'de yaptığı canlı yayında, Mehmet Şimşek'in istifa edeceğini iddia etti. Peki Mehmet Şimşek istifa edecek mi?

Mehmet Şimşek istafı mı edecek? Mehmet Şimşek'in İstifa Tarihini Canlı Yayında Açıkladı

Youtube üzerinden ekonomi gündemini değerlendiren Murat Muratoğlu'nun bugünkü konuğu yine kendisi gibi ekonomist olan Remzi Özdemir'di. Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceğini belirtti. Şimşek'in ekonomi yönetimi üzerinde hiçbir özgül ağırlığının olmadığını iddia eden Özdemir, Şimşek'in 3-4 ay sonra istifa edeceğini söyledi.

Son yapılan zamların Mehmet Şimşek'in gelmesiyle başladığını hatırlatan Özdemir, her yapılan ÖTV zammı kararının altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası olduğunu, ancak buna rağmen tek sorumlusu olarak Şimşek'in gösterilmeye çalışıldığını belirtti.

 Mehmet Şimşek istafı mı edecek? Mehmet Şimşek'in İstifa Tarihini Canlı Yayında Açıkladı - Resim : 1

 

Zamların Sorumlusu Olarak Mehmet Şimşek
Konuya ilişkin Özdemir, "Piyasalar merkez bankasının en az 20 baz puan faiz artırımı yapacağını bekliyordu, ama olmadı. Neden olmadı? Çünkü Mehmet Şimşek'in bu ekonomi yönetiminde hiçbir özgül ağırlığı yok. Şimşek o yönetimin başına, o kareyi doldurması için göstermelik olarak oturtulmuş bir kişiliktir. Peki bunu nereden biliyoruz? Çünkü yapılan tüm ÖTV zammını, yapılan tüm zamların tek sorumlusu olarak Mehmet Şimşek olarak gösteriliyor. Halbuki, yapılan tüm zam kararlarının altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası var. Ve toplumun çoğu; bu yapılan zamların Erdoğan'a itibar suikastı olarak değerlendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan eninde sonunda buna müdahale edecektir." dedi.

 

Mehmet Şimşek ve "Kötü Adam" İmgesi

Yapılan zamlar sonrasında Şimşek'e kötü adam rolü biçilmeye çalışıldığının da altını çizen Remzi Özdemir, "Bakın, tüm gelen tarihi zamların hepsi Mehmet Şimşek'in gelmesi ile başladı. Son 4 günün AK trol Twitter mesajlarına baktığımız zaman, Berat Albayrak'ın öne çıkarıldığını görüyoruz. Sanki tüm zamları Şimşek yapmış gibi Şimşek'e 'kötü adam' imajı çizmeye çalışıyorlar. Ve bu imajı Şimşek'e zorla giydirmeye çalışıyorlar. Bunu yapanlar da AKP'liler." dedi.

 

Mehmet Şimşek'in Asıl Görevi ve Yapılan Açıklamalar

Mehmet Şimşek istafı mı edecek? Mehmet Şimşek'in İstifa Tarihini Canlı Yayında Açıkladı - Resim : 5

Şimşek'in asıl görevi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdemir, "Biz burada şunu görüyoruz ki Mehmet Şimşek'in hiçbir yaptırım gücü yok. Bu arada Mehmet Şimşek'in batıya karşı da getirilmediğini gördük. Neden gördük? Şimşek Londra'da önemli fonları yöneten bir isim olmasına rağmen hiç İngiltere'ye gitmedi. Onun yerine Nurettin Nebati gitti. Şimşek ise sadece BAE, Suudi Arabistan ve Katar'a gitti. Çünkü İngiltere'den Türkiye'ye para gelmeyeceğini biliyorlar." dedi.

Mehmet Şimşek Ne Zaman İstifa Edecek?

Mehmet Şimşek'in birkaç görevi olduğunu, bu görevleri ifa ettikten sonra istifa edeceğini belirten Özdemir, Şimşek'in 3-4 ay sonra görevi bırakacağını iddia etti. Konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Mehmet Şimşek'in belli bir görevi var. Bu görevini belki 3 ay belki 4 ay daha yapacak ve sonrasında görevinden ayrılacak. Çünkü Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası üzerinde hiçbir etkisi olmadı, hiçbir yaptırımı ve kararı olmadı. Ki bilakis bunu şu andaki TCMB başkanı Gaye hanım içinde söyleyebiliriz. Onun da Merkez Bankası kararları üzerinde hiçbir özgül ağırlığı olmadı." dedi.