MEB'den kritik bir karar: Ortaokul ve liselerde o ders 16 saat olacak..

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencilerinin ders programlarında büyük değişiklikler yaptı. Din derslerinin saatleri arttırılırken, yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri kaldırıldı. Ortaokullarda din dersi haftada 16 saat, liselerde ise 18 saat olarak belirlendi. Yabancı dil seçmeli bir ders haline geldi. Güzel sanatlar dersi ise tamamen kaldırıldı. işte detaylar...

MEB'den kritik bir karar: Ortaokul ve liselerde o ders 16 saat olacak..

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencilerinin ders programlarında önemli değişikliklere gitti. Buna göre, din derslerinin saatleri arttırılırken, yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri kaldırıldı.

 

ORTAOKULLARDA DİN DERSİ 16 SAAT, LİSELERDE 18 SAAT OLACAK

2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak olan yeni ders programlarına göre, ortaokullarda din dersi haftada 16 saat, liselerde ise 18 saat olarak belirlendi. Bu kararla birlikte, din dersi ortaokul ve lise öğrencilerinin en fazla zaman ayırdığı ders oldu.

YABANCI DİL VE GÜZEL SANATLAR DERSLERİ PROGRAMDAN ÇIKTI

Milli Eğitim Bakanlığı, yabancı dil ve güzel sanatlar derslerini ortaokul ve lise öğrencilerinin haftalık ders programından çıkardı. Bu derslerin yerine seçmeli zorunlu ve tercihe bağlı seçmeli dersler eklendi. Anadolu liselerinde ise yabancı dil seçmeli bir ders haline geldi. Güzel sanatlar dersi ise tamamen kaldırıldı.

Etiketler: Meb son dakika