Eğitimde Büyük Değişiklikler: İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Önemli Duyuru! Okullarda Devrim Niteliğinde Gelişmeler Gerçekleştirildi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Önemli Bir Karar Aşamasında! Eğer Karar Alınırsa Hafta İçi Okullar 4 Gün Olacak, 3 Gün Tatil Uygulaması Başlayacak. Bu Duyuru İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerini Etkileyecek. İşte detaylar...

Eğitimde Büyük Değişiklikler: İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Önemli Duyuru!  Okullarda Devrim Niteliğinde Gelişmeler Gerçekleştirildi!

Milli eğitim bakanlığı, radikal kararlar almaya devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim yılına yaklaşırken son dakika açıklaması bekleniyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine büyük müjde verilmesi ve okullarda eğitim sistemine yönelik değişikliklerin geleceği bildiriliyor. Detaylar haberimizde...

 

3 GÜN TATİL OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre eğitim sisteminin değişeceği belirtilerek daha kaliteli ve Baskıdan uzak bir eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı Finlandiya modelini benimsemeye hazırlandığı ifade edildi. Bu kapsamda öğrencilere sevindiren haber verileceği belirtilerek 4 gün okul 3 gün tatil olacağı ifade edildi.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminde büyük reform yapmaya hazırlandığı belirtilerek Finlandiya modelinin hayata geçeceği ifade edildi. Finlandiya modeli eğitime göre öğrenciler artık haftada 3 gün tatil 4 gün okul olarak eğitim göreceği paylaşıldı ve bu konu hakkındaki detaylar da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı.

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK? 

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim sistemi ile ilgili hazırlıklarına başladı. öncelikle bu uygulama pilot bölgelerde denenecek. özellikle deprem bölgesinin pilot bölge olarak seçilmesi bekleniyor. yeni uygulamanın tamamen hayata geçmesi ise 2024-2025 eğitim öğretim yılında olacak. Öğrenciler gelecek yıldan itibaren artık haftada 4 gün okula giderken 3 günde tatil yapma fırsatı bulacak.