Maymun Çiçeği Hastalığında Yeni Dönem! Virüs Mutasyona Uğradı! Bambaşka Belirtiler Görülmeye Başladı

Corona virüsü etkisini yitirdiği dönemde ortaya çıkan Maymun Çiçeği salgını Türkiye'de de görülmeye başladı. İlk olarak İngiltere'de çalışmaları başlatılan maymun çiçeği virüsünde farklı semptomlar fark edildi. Ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek bu semptomlar klasik virüs çeşidine göre daha az yaygın şekilde fark edilebiliyor.

Maymun Çiçeği Hastalığında Yeni Dönem! Virüs Mutasyona Uğradı! Bambaşka Belirtiler Görülmeye Başladı

Maymun çiçeği hastalığı araştırıldığında daha önceki yıllarda ortaya çıkmış vakalardan daha farklı olduğu görüldü. Özellikle genital bölgede farklı lezyonların daha sık fark edilebilmesi yaşanan artışla beraber yüksek ateş problemi ve kişinin kendisini çok yorgun hissetmesi de görülen tepkiler arasında yerini aldı. Avrupa ve Kuzey Amerika'da 5.700'den fazla kişi şu anda maymun çiçeği virüsü rahatsızlığı yaşamaya devam ediyor.

Farklı Semptomlar Görülemeye Başlandı!

Yapılan araştırmalar maymun çiçeği virüsünün daha farklı bir semptom ile insanlarda belirmeye başladığını ortaya koydu. Virüs kendini değiştirip yenileyerek insan vücudunda daha farklı belirtilerle kendini fark ettiriyor.

Yeni Versiyonda Belirtiler Nasıl Anlaşılır?

İngiltere'de yapılan bir araştırma bu durumu daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Chelsea ve Westminster hastanesi konu üzerine detaylı bir inceleme başlattı. Farklı belirtiler arasında yorgunluk ve ateşin eskiye göre daha az yaygın olduğu fark edildi ancak burada en önemli nokta genital bölgede gittikçe sıklaşan lekelerin artışıydı.

Kaynağı Tespit Edildi!

Maymun Çiçeği Hastalığında Yeni Dönem! Virüs Mutasyona Uğradı! Bambaşka Belirtiler Görülmeye Başladı - Resim : 1

Bu farklılık ile birlikte yeni tespitlerde ortaya koydu. Özellikle ender karşılaşılan insan varlığının olduğu ülkelerde eşcinsel ilişkiden kaynaklı olarak bu yeni türün ortaya çıktığı söyleniyor. Bunun fark edilmesi genital bölgede daha sık bir şekilde kendini göstermesinden kaynaklanıyor.

Grup Üzerinde Deney Yapıldı!

Bir grup kişi üzerinde deney yapıldı. Yapılan deneyin inceleme sonucunda 54 adayın maymun çiçeği hastalığına yakalandığı fark edildi. Bu adayların tamamı erkekti ve 41 yaşlarındaydı. Salgın süreci başladığı andan itibaren -ki bu Mayıs ayına denk geliyor- 2 hafta boyunca düzenli olarak İngiltere'deki bir sağlık kliniğine başvuruda bulundular.

Farkında Dahi Değillerdi!

Ve bu katılımcıların hiçbir şekilde endemik olarak adlandırılan daha az insan ırkının bulunduğu Afrika'da bulunmadıkları bu bölgelere seyahat dahi etmedikleri anlaşıldı. Araştırmaya katılan kişiler maymun çiçeği hastalığı bulunan biriyle temas ettiklerinin farkında dahi olmadıklarını ifade etti.

Cinsel İlişkide Partner Değişikliği Bu Virüsü Tetikliyor!

Gönüllü olarak deneye kabul edilen hastaların yaklaşık 47'si bu belirtiler ortaya çıkmadan yaklaşık 21 gün içerisinde farklı biri ile cinsel ilişki yaşadığını ifade etti. Grup içindeki 29 kişi son 3 ay içinde 5'ten fazla kişi ile ilişkide olduklarını da ekledi.

Etiketler: maymun çiçeği