KYK Burs ve Kredileri Bayramdan Önce Yatacak Mı? 2022 Temmuz Ayı KYK Burs ve Kredi Ödeme Tarihleri..

Milyonlarca öğrenci Temmuz ayında kutlanacak Kurban Bayramı nedeniyle KYK burs ve kredi ödeme tarihlerini araştırmaya başladı! Peki, Temmuz ayında KYK burs ve krediler erken ödenecek mi? İşte detaylar…

KYK Burs ve Kredileri Bayramdan Önce Yatacak Mı? 2022 Temmuz Ayı KYK Burs ve Kredi Ödeme Tarihleri..

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenli olarak her ay öğrencilere ödenen KYK burs ve kredilerinde ödeme tarihleri araştırılmaya başladı. Temmuz ayında kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredilerinin erkenden hesaplara geçmesini talep ediyor. Beklentilerin artmasının ardından konuya ilişkin bir çalışma olup olmadığı ise merak ediliyor. Öte yandan memurlara ve emeklilere de Temmuz ayı zamlı maaşlarının erken ödeneceğinin açıklanmasının ardından konuya ilişkin araştırmalar da hız kazandı.

2022 Temmuz KYK Burs ve Krediler Ne Zaman Yatacak?

KYK Burs ve Kredileri Bayramdan Önce Yatacak Mı? 2022 Temmuz Ayı KYK Burs ve Kredi Ödeme Tarihleri.. - Resim : 1

Temmuz ayında ödenecek KYK burs ve kredilerinin erken yatmasına ilişkin beklentiler artmış durumda. Her ay T.C. kimlik numarasının son rakamına göre ödenen KYK burs ve kredileri, yükseköğrenim gören ve burs veya kredi alan tüm öğrencilerin hesaplarında düzenli olarak aktarılıyor. Hali hazırda T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günlerinde hesaplara geçen KYK burs ve kredilerinde bayram öncesinde bir kısım öğrenci ödemelerini almak istiyor.

9 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde KYK burs ve kredi ödemeleri bayrama denk gelen öğrencilerin ödemelerinin erken ödenmesinde ilişkin henüz net bir açıklama bulunmuyor. Ödemeleri Kurban Bayramına denk gelmeyen öğrencilerin erken ödeme alma beklentileri ise devam ediyor.

2022 KYK Burs ve Krediler Ne Kadar?

2022 yılında KYK burs ve kredi ödemelerinde yeni yıldan itibaren yeni oranlar uygulanmaya başladı Lisans öğrencileri için bu yıl belirlenen ödeme miktarı 850 TL, yüksek lisans öğrencileri için 1.700 TL ve doktora öğrenimi gören öğrenciler için 2.500 TL olarak belirlendi. Burs ve kredi ödemelerinin Temmuz ayında erken ödenmesine dair net bir açıklama bulunmazken ödemelerini geç alan öğrencilerin beklentileri erken yatırılması yönünde olduğu bildiriliyor.  

Etiketler: kyk burs, kyk kredi