Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nusreddin Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nusreddin'i kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Dizide, Selahaddin Eyyübi’nin en yakın dostu ve danışmanı Nusreddin’i canlandıran Kaan Çakır, başarılı bir performans sergiliyor. Peki, Nusreddin karakteri kimdir? Kaan Çakır kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin sevilen oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nusreddin Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nusreddin'i kim oynuyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Selahaddin Eyyübi’yi, Dilin Döğer ise, Selahaddin Eyyübi’nin eşi Süreyya’yı canlandırıyor. Kaan Çakır ise, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın dostu ve danışmanı Nusreddin’i canlandırıyor. Peki, Nusreddin karakteri kimdir? Kaan Çakır kimdir? Nereli, kaç yaşında? İşte, dizinin sevilen oyuncusu hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nusreddin Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nusreddin'i kim oynuyor? - Resim : 2

Nusreddin Kimdir?

Nusreddin, dizide Selahaddin Eyyübi’nin en yakın dostu ve danışmanı olan bir karakterdir. Nusreddin, Selahaddin Eyyübi’nin çocukluk arkadaşıdır. Selahaddin Eyyübi’nin her zaman yanında olmuş, ona güven ve destek vermiştir. Nusreddin, Selahaddin Eyyübi’nin hem sırdaşı hem de akıl hocasıdır. Nusreddin, Selahaddin Eyyübi’nin savaşlarda, siyasette, ailede ve dinde karşılaştığı zorluklara çözüm bulmasına yardımcı olur. Nusreddin, Selahaddin Eyyübi’nin en sadık ve en vefalı dostudur

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nusreddin Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nusreddin'i kim oynuyor? - Resim : 3

Kaan Çakır Kimdir?

Kaan Çakır, dizide Nusreddin’i canlandıran başarılı bir oyuncudur. Kaan Çakır, 1 Şubat 1977 tarihinde İstanbul Bakırköy’de doğmuştur. Yunanistan Gümilcine’den muhacir olarak gelen bir ailenin ikinci oğludur. İlkokulu Yeşilköy Hamdullah Tanrıöven ilköğretim okulunda okudu. Daha sonra da ortaokulu ve liseyi İstek Vakfı Bilge Kaan Koleji’nde okuyarak 1995 yılında mezun oldu. 1995 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden 1999 yılında mezun oldu.

Kaan Çakır, 1996 - 1999 yılları arasında senaryosunu Nuran Devres ve Kubilay Zerener 'in yazdığı “ Kara Melek ” dizisinde Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora, Zerrin Arbaş, Ziya Kürküt, Aliye Uzunatağan, Zehra Alptürk, Mehmet Ali Alabora, Kaan Çakır, Görkem Yeltan, Ebru Akel, Şenay Gürler, ile birlikte rol almıştır. 1996 yılında Dormen Tiyatro ile çalışmaya başladı. 1999 yılında yapımcısı Faruk Aksoy olan yönetmenliğini Zeki Ökten 'in yaptığı “Güle Güle” adlı sinema filminde Metin Akpınar, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak, Zeki Alasya, Şükran Güngör, Haluk Bilginer, Ayşegül Aldinç, Nilüfer Açıkalın, Güler Ökten, Serra Yılmaz, Sevda Ferdağ, Ece Uslu, Mahmut Gökgöz, Zeynep Gülmez, İpek Tuzcuoğlu, Hazım Körmükçü, Nejat Birecik, Yüksel Aksu, Şebnem Özinal ile beraber rol aldı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Nusreddin Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Nusreddin'i kim oynuyor? - Resim : 4

2003 yılında başrollerde Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven ve Ahu Türkpençe 'nin oynadığı “ Bir İstanbul Masalı ” adlı dizide Necati karakterini canlandırırken Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Arsen Gürzap, Vahide Perçin, İsmail Hacıoğlu, Tomris İncer, Yasemin Çonka, Esra Ronabar ile birlikte oynadı. 2008 yılında yönetmenliğini Mehmet Güreli 'nin yaptığı ve Mehmet Ali Alabora, Alper Kul, Görkem Yeltan, Serkan Ercan ile birlikte oynadığı “ Gölge ” adlı filmde başrolde oldu.

Başak hanım ile evli olan Kaan Çakır’ın Ali (d.2008) adında bir oğlu vardır. 2011 yılında ailece Bodrum’a yerleşme kararı vererek oraya taşınmıştır. Bodrum’da ki bir okulun kurucularından oldu. 2015 yılında oyuncu ve yazar Görkem Yeltan 'ın yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi olan “ Yemekteydik ve Karar Verdim ” adlı sinema filminde Arzu Okay başrolde oynarken Kaan Çakır da Mehmet Güreli ve Sema Poyraz gibi duayen isimlere birlikte başrolde oynadı.

Kaan Çakır, 18 Ağustos 2016 günü ilk bölümü ile Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Bodrum Masalı” adlı dizide rol aldı.