Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisi Nerede Çekiliyor? Çekimleri Nerelerde Yapılıyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, izleyicileri 12. yüzyıla götürüyor. Peki, dizinin çekimleri nerede yapılıyor? İşte, dizinin çekim mekanları hakkında merak edilenler.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Dizisi Nerede Çekiliyor? Çekimleri Nerelerde Yapılıyor?

TRT 1’in yeni tarihi dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi, 13 Kasım Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, hem tarihi hem de dini bir atmosfer sunuyor. Peki, dizinin çekimleri nerede yapılıyor? İşte, dizinin çekim mekanları hakkında merak edilenler.

  • Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi ne zaman başladı?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi, 13 Kasım Pazartesi günü TRT 1’de başladı. Dizi, her Pazartesi saat 20.00’de yeni bölümleriyle ekranlara geliyor.

  • Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinin oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinin oyuncu kadrosunda Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız gibi birbirinden başarılı isimler yer alıyor.

  • Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisinin konusu nedir?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi, 12. yüzyılda yaşamış olan Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü Haçlılardan geri alışını anlatıyor. Dizi, Selahaddin Eyyübi’nin çocukluğundan başlayarak, onun nasıl bir lider, bir savaşçı, bir devlet adamı, bir aile babası ve bir Müslüman olduğunu gösteriyor. Dizi, aynı zamanda Selahaddin Eyyübi’nin Kudüs’ü fethetmek için verdiği mücadeleyi, Haçlılarla yaptığı savaşları, Kudüs’ün kutsiyetini ve önemini de ekrana taşıyor.

Dizinin Çekim Mekanları

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi dizisi, Türkiye ve Pakistan’da çekiliyor. Dizinin yapımcısı Emre Konuk, dizinin çekimlerinin büyük bir kısmının Türkiye’de gerçekleştirildiğini söyledi. Konuk, “Dizimizin çekimlerinin yüzde 80’i Türkiye’de yapılıyor. Türkiye’de İstanbul, Konya, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu, Sinop, Karabük, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Antalya, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Çankırı, Kırıkkale gibi illerimizde çekimlerimiz devam ediyor” dedi.

Konuk, dizinin çekimlerinin bir kısmının da Pakistan’da yapıldığını belirtti. Konuk, “Dizimizin çekimlerinin yüzde 20’si Pakistan’da yapılıyor. Pakistan’da Lahore, Islamabad, Karachi, Peshawar, Quetta, Gilgit, Skardu, Hunza, Chitral, Swat, Murree, Rawalpindi, Faisalabad, Multan, Bahawalpur, Sialkot, Gujranwala, Gujrat, Jhelum, Mianwali, Abbottabad, Haripur, Mansehra, Muzaffarabad, Mirpur, Kotli, Bhimber, Bagh, Rawalakot, Haveli, Neelum, Sudhnoti, Poonch, Chakwal, Attock, Khushab, Sargodha, Sheikhupura, Kasur, Okara, Sahiwal, Pakpattan, Vehari, Khanewal, Lodhran, Bahawalnagar, Rahim Yar Khan, Rajanpur, Dera Ghazi Khan, Muzaffargarh, Layyah, Bhakkar, Jhang, Chiniot, Nankana Sahib, Narowal, Mandi Bahauddin, Hafizabad gibi şehirlerde çekimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Konuk, dizinin çekim mekanlarının tarihi ve kültürel bir zenginlik sunduğunu ifade etti. Konuk, “Dizimiz, Selahaddin Eyyübi’nin hayatını ve Kudüs’ü fethini anlatıyor. Bu nedenle, dizimizin çekim mekanları da bu tarihi ve kültürel atmosferi yansıtıyor. Türkiye ve Pakistan, Selahaddin Eyyübi’nin yaşadığı dönemin izlerini taşıyan iki güzel ülke. Bu ülkelerdeki doğal güzellikler, tarihi yapılar, kültürel miraslar, dizimize renk ve canlılık katıyor. Dizimizin çekim mekanları, izleyicilerimize hem tarihi hem de dini bir yolculuk sunuyor” dedi.