KOSGEB'ten İşverenlere Büyük Destek! 2 Yıl Geri Ödemesiz, Sıfır Faizli Krediye Son Başvuru Tarihi...

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından olan KOSGEB, işverenlerin zorlu maddi yükümlülüklerine destek olma kararı aldı. Geçtiğimiz senelerde ortaya çıkan koronavirüs salgını ile birlikte esnaf ve KOBİ’lere maaş desteği vereceğini bildirmiş olan KOSGEB, 4’üncü faz için son çağrısını yaptı. Son başvuru tarihi 10 Ağustos olan bu kredi ile ilgili işte ayrıntılar…

KOSGEB'ten İşverenlere Büyük Destek! 2 Yıl Geri Ödemesiz, Sıfır Faizli Krediye Son Başvuru Tarihi...

2020 yılında Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, ilk yılında henüz aşıların bulunmamış olması ve diğer virüs önlemlerinin alınmamış olmasından ötürü milyonlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine ve birçok alanda da maddi kayıpların yaşanmasına sebep oldu. Özellikle esnafları derinden etkileyen salgının ilk yılı, virüs önlemleri kapsamında kepenklerin kapatılmasına ve dolayısı ile de esnafların bütçelerinin sıfırlanmasına yol açtı.

Koronavirüs salgının ortaya çıktığı günden bu yana maddi desteğe ihtiyaç duyan esnaflar için birçok devlet kurumu tarafından hem karşılıklı hem de karşılıksız ödeme hizmetleri sunuldu. Bu hizmetleri sunan kamu kurumlarından birisi de KOSGEB oldu. Koronavirüs salgınının sebep olduğu maddi yıkım konusunda esnaflara nakit desteği sunmaya başlayan KOSGEB, “nitelikli eleman desteği” başlığı altında, faizsiz kredi desteği vereceğini açıklayarak ilgili hizmetin 4’üncü fazı için son başvuru tarihinin yaklaştığını bildirdi.

KOSGEB’ten Esnaflara Faizsiz Kredi Desteği!

Türkiye’nin en önemli kamu kurumlarından olan ve hem nakit hizmetleri hem de istihdam projeleri ile özellikle işverenler ve girişimciler tarafından yakından takip edilmeyi başaran KOSGEB, koronavirüs salgınından ötürü henüz bütçelerini toparlayamamış olan işverenlere, maaş desteğinde bulunacağını açıkladı. Şimdiye kadar ilgili proje kapsamında 3 ayrı dönemde işverenlere nakit hizmeti sunan kamu kurumu, 4’üncü faz için başvuruların devam ettiğini bildirdi.

KOSGEB tarafından yapılan açıklamaya göre ilgili şartları sağlayan tüm mikro ve küçük işletmelere, 550 bin TL’ye kadar faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz kredi hizmeti sunulacağının bilgisi kaydedildi.

KOSGEB Maaş Desteği Ne Kadar?

KOSGEB'ten İşverenlere Büyük Destek! 2 Yıl Geri Ödemesiz, Sıfır Faizli Krediye Son Başvuru Tarihi... - Resim : 1

KOSGEB tarafından başvurulara açılmış olan nitelikli eleman desteği için belirlenen destek tutarı, 100 bin TL olarak açıklanmıştır. İstihdam edilecek olan elemanının kadın olması durumunda ise bu tutar 110 bin TL’ye kadar yükselecektir. Kamu kurumu mikro işletmeler için 2, küçük işletmeler için ise 5 personele kadar maaş desteği verecektir.

KOSGEB Maaş Desteği Başvurusu 2022

KOSGEB’in maaş desteğinden yararlanarak bütçesini rahatlatmak isteyen işverenlerin, kurumun resmi internet sitesinde yer alan “e-hizmetler” kategorisinden online olarak hizmet başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Etiketler: kosgeb destekleri