Koronadan Sonra Şimdide Bu Yeni Salgın Can Aldı! ABD'de Yeni Salgın Panik Yarattı! Vaka Sayısı...

Tüm dünyada etkileri hala görülen Koronavirüs salgının ardından yeni bir salgın tehdidi ile karşılaşıldı. ABD’de Listeria bakterisi salgınından ilk ölüm gerçekleşti. Vaka sayısı artıyor…

Koronadan Sonra Şimdide Bu Yeni Salgın Can Aldı! ABD'de Yeni Salgın Panik Yarattı! Vaka Sayısı...

Türkiye’de ve dünyada tüm hayatı durma noktasına getiren Covid – 19 salgının aşı faaliyetleri ve alınan yeni önlemler ile kontrol altına alınmasının ardından yeni bir salgın panik yarattı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Florida’da listeria bakterisi salgının başladığını duyurmuştu. Başlayan yeni salgın kapsamında ilk can kaybının da yaşandığının açıklanması panik yarattı. Tüm dünya ise yeni bir salgın tehdidi olup olmadığını araştırmaya başladı.

Yeni Salgında ABD İlk Ölüm Gerçekleşti!

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından, Florida’da listeria bakterisi salgınına bağlı olarak ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı. Merkezden yapılan son açıklamada ise vaka sayısının kısa sürede 22’ye dayandığı aktarıldı.

Listeria Hastalığı Salgını Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Şimdilik ABD’de görülen listeria bakterisi salgını, birçok kişiyi tehdit etmeye devam ediyor. Listeriozis, Listeria monocytogenes bakterisi ile kontamine olmuş gıdaların yenmesiyle ortaya çıkan bir enfeksiyon hastalığıdır. Özellikle ABD’de önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gösteriliyor.

Her yıl 1600 Kişide Görülüyor!

Koronadan Sonra Şimdide Bu Yeni Salgın Can Aldı! ABD'de Yeni Salgın Panik Yarattı! Vaka Sayısı... - Resim : 1

ABD’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan listeria salgını kapsamında, yapılan araştırmalara göre her yıl 1600 kişinin enfekte olduğu aktarılıyor. Hastalığa yakalanan bu bin 600 kişiden 260’ının ise ölümle sonuçlandığı ifade edildi.

Çoğunlukla toprak ve suda bulunan listeria monocytogenes, hayvanlar hastalanmadan bakterileri taşıması ile yayılmaktadır. Hayvanlardan elde edilen et ve süt ürünlerinin tüketimi ile bulaşmaktadır. Gebelik döneminde bu gıdaları tüken anneleri nedeniyle bebeklerin de listeriozisli doğmaları mümkündür.

Belirtileri Nelerdir?

Belirtileri birçok benzer hastalıkla ortak olan listeria hastalığında ilk olarak ateş ve kas ağrıları öne çıkmaktadır. Zaman zaman ishal veya gastrointestinal semptomların da görülmesi mümkündür. ABD’de görülen hastalığın can kaybına da neden olması yeni bir salgın riskinin olup olmadığı sorunu da gündeme getirdi. Tedavi için etkili antibiyotiklerin kullanılması gerekmektedir.

Etiketler: salgın hastalık, abd