İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

Son dakika haberleri... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını duyurdu. İYİ Parti'nin ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu

Son dakika haberleri... İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı’na Cengiz Topel Yıldırım’ı aday gösterdiklerini duyurdu.

İYİ Parti lideri Akşener, “Cengiz Topel Yıldırım kardeşimize İYİ Parti adına ABB Başkan adaylığı ve inşallah belediye başkanlığını teklif ettiğimde hiç sektirmeden, ‘Tabii ki Ankara’ya hizmet etmek benim için bir görevdir, şereftir’ dedi. Kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz.” dedi.

Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

“Ankara’yı inşallah İYİ Parti’nin kazandığı ve iyi belediyeciliğin uygulandığı, sonra da 2028’de İYİ Parti’nin iktidar olmasında ve ‘Cumhurbaşkanı adayımız şudur’ dediğimizde onun seçildiği bir sistemin oluşmasında yol başçısı olacak.”

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu - Resim : 2

Cengiz Topel Yıldırım'dan ilk sözler

Adaylığı açıklanan Cengiz Topel Yıldırım, Gaffar Okkan’ı rahmetle anarak sözlerine başladı.

Ankara’nın Anadolu medeniyetlerin merkezi olduğunu söyleyen Yıldırım, “Böyle bir kentin yönetimine talip olmak, her şeyden önce yüksek bir sorumluluk bilinci ve vizyon gerektirir. Ancak unutmamalıyız ki, siyasetçilere ve yöneticilere sorumluluk yükleyen yalnızca tarih ve geçmiş değil, içinde bulunulan dönem ve dönemin şartlarıdır.” dedi.

Ankara, potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir

İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara’nın hak ettiği bir yerde olmadığını ekleyerek, “Ankara adına, şanına, rütbesine ve mazisine yakışan bir konumdan fersah fersah uzaktır. Tam bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara, mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir” diye konuştu. 

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, X hesabından da adaylığıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.