AGD siyeri nebi sonuçları ne zaman açıklanacak? Hakkında merak edilen her şey

AGD siyer sınavı ortaokullar düzeyinde Türkiye genelinden alınan başvuruların ardından 27 Nisan 2024'te yapıldı. AGD siyeri nebi sonuçları için takvim yaklaşıyor. Peki, siyer sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte siyeri nebi sonuçları hakkında merak edilen her şey...

AGD siyeri nebi sonuçları ne zaman açıklanacak? Hakkında merak edilen her şey

AGD siyer sınavı bu yılda Türkiye genelinde ortaokul düzeyinde 27 Nisan 2024 tarihinde yapıldı. AGD siyeri nebi sonuçları ne zaman açıklanacak konusunda öğrenciler ve veliler merak içerisinde sorgulamalar yapıyor. Siyeri nebi sonuçları hakkında detayları bilgiye ulaşacağınız bir içeriği sizler için hazırladık. İşte AGD siyer nebi sonuçları hakkında merak edilen her şey… 

AGD siyer sınavı sonuçları, öğrencilerin yarışma sorularına verdiği doğru cevap sayısına göre belirlenecektir. Siyeri nebi sonuçları AGD’nin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurulacaktır. Ayrıca, yarışmaya katılan öğrencilere SMS ile bilgi verilecektir.

Siyeri Nebi Sonuçları 25 Mayıs’ta Açıklanacak 

Siyeri Nebi Sonuçları 2024

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması, bir AGD (Anadolu Gençlik Derneği) organizasyonu olarak bilinmektedir. AGD siyer sınavı ortaokul düzeyinde bu yıl 27 Nisan 2024 Cumartesi günü yapılmıştır. Yüzbinlerce ortaokul öğrencisinin katıldığı siyer sonuçları dört gözle bekleniyor. AGD siyeri nebi sonuçları belirlenen takvime göre, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü efendimizinizinde.com isimli web sitesinden açıklanacağı duyuruldu. 

Siyer Sınavı Sonuçları Ekranı

Siyer sınavı sonuçları ekranı erişime açıldığında medyahaber.com sitemizdeki bu sayfa içerisinden ulaşabileceksiniz. Böylece siyer sınavı sonuçlarınıza buradan da erişim sağlayabileceksiniz. 

AGD Siyer Sınavı Türkiye Ödülleri - Ortaokullar

AGD Siyer Sınavı Türkiye Ödülleri

AGD siyer sonuçları ile başarı elde eden öğrencilere Türkiye Geneli, İl Birincisi ve İlçe Birincisi düzeyinde çeşitli ödüller verecek. Ortaokullar düzeyi Türkiye geneli ödülleri şöyle belirlenmiştir;

  • Birinci: 15.000 TL
  • İkinci: 12.000 TL
  • Üçüncü: 10.00 TL
  • Dördüncü: 8.000 TL
  • Beşinci: 7.000 TL

Siyer sınavı ile amaçlanan son peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V) hayatını ve ahlâkını nesillere aktarmaktır. AGD Siyer Sınavı soruları Muzaffer Aktürk - M. Mücahid Traş’ın “Sevgili Peygamberim Hz. Muhammed (s.a.s.)” isimli eserinden hazırlanmıştır.

Siyer Sınavı Takvimi

AGD siyer sonuçları ne zaman açıklanacağı daha önceden açıklanan takvime göre belirlenmiştir. Siyeri nebi sonuçları tarihi 25 Mayıs 2024 olarak belirlenmiştir. 

AGD siyer sınavı ortaokul düzeyi takvimi şöyle;

  • Başvuru Başlangıcı 20 Şubat 2024 
  • Son Başvuru Tarihi 19 Nisan 2024 
  • Sınav Tarihi 27 Nisan 2024 
  • Sınav Sonuç Tarihi 25 Mayıs 2024 
  • Sonuçlara İtiraz Tarihleri 01 Haziran 2024 - 5 Haziran 2024