İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım aslen nerelidir, kaç yaşında?

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım aslen nerelidir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, ne iş yapar? Cengiz Topel Yıldırım hakkındaki detaylar, Cengiz Topel Yıldırım kimdir biyografisi içeriğimizde yer verilmiştir...

İYİ Parti ABB Adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım aslen nerelidir, kaç yaşında?

Cengiz Topel Yıldırım İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım aslen nerelidir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında, ne iş yapar? Cengiz Topel Yıldırım evli mi? Gelin hep birlikte, Cengiz Topel Yıldırım hakkındaki detaylara, Cengiz Topel Yıldırım kimdir biyografisi içeriğimizle göz atalım. 

Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım 17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde doğdu. Adını, 8 Ağustos 1964’de Kıbrıs’ta şehit düşen pilot yüzbaşı Cengiz Topel’den aldı. Ailesi, şehit pilot yüzbaşı Topel’in adını oğullarında yaşatmak için bu ismi vermişti.

Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmenin dört çocuğundan en küçüğüdür. Eğitime önem veren aile, çocukları için daha iyi bir eğitim olanağı sağlamak amacıyla 1971’de Ankara’ya göçtü.

Cengiz Topel Yıldırım’ın, Orta Anadolu bozkırlarında başlayan hikâyesi, yedi yaşından itibaren Ankara’da sürdü. İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden 1990 yılında mezun oldu.

cengiz topel yıldırım ankaragücü başkanlığı dönemi

Futbola ilgisi, çocuk yaşta başlamıştı. Bu ilgi, lise yıllarında, amatör futbol oynadı. 1972’de Galatasaray-Ankaragücü Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını stadyumda izledi. O gün, “Ankaragüçlü” oldu.  

Futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 28 Mart 2009 tarihinde ise, delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu. Cengiz Topel Yıldırım iki dönem Ankaragücü başkanlığı yaptı. 

Takımın ligde kalması ve kulüp için verilen hukuk mücadelelerinin tek tek kazanılması sonucunda, Ankaragücü taraftarları, ona “Gönüllerin Başkanı” unvanını verdi.

cengiz topel yıldırım aslen nerelidir

Cengiz Topel Yıldırım kulüp başkanlığını 30 Ağustos 2009’da dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’e devretti. Ahmet Gökçek yönetimi, iki buçuk yıl süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile koltuğu 24 Ağustos 2011’de yeniden Yıldırım’a devretti. Yıldırım, 18 Kasım 2011’de yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

Yıldırım, 2014’te siyasete ABB Başkanlığı için aday adayı oldu ancak parti o dönem tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yıldırım, 2016’dan beri eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanıydı.

İş hayatına genç bir mülkiyeli olduğu yıllarda başlayan Yıldırım, ailesinin kurduğu küçük bir işletmeyi, yıllar içinde kardeşleriyle birlikte büyüterek bir aile şirketine dönüştürdü.

Üniversite yıllarında başlayan iş hayatı, Ankara’da hizmet ve endüstriyel reklam alanında devam etti.

Cengiz Topel Yıldırım, evlidir. Ece, Boran ve Emre’nin babasıdır.