Havuza girerken bir kez daha düşünün! Kapalı havuzlar işitme kaybına yol açabilir!

Yaz aylarında serinlemek için kapalı havuzları tercih edecekler için uyarı yapıldı. Kulak, burun, boğaz uzmanı havuzların tehlike saçtığını, dikkatli olunması gerektiği ve işitme kaybının yaşanabileceğini ekledi. Doktorun "muhakkak ki bir uzmana görünün" dediği o tehlikeler haberimizde…

Havuza girerken bir kez daha düşünün! Kapalı havuzlar işitme kaybına yol açabilir!

Operatör Doktor Enver Ferruh İnan son günlerde dış kulak iltihabı şikayeti ile gelen hastalarının olduğunu belirtti. Bu hastaların yüzüme sonrasında yaşadıkları bu problemin gittikçe arttığını ve enfeksiyon durumunun daha tehlikeli bir sürece varabileceğini” ifade etti.

Kapalı Havuzlar Kulak İltihabını Tetikliyor!

Uzman doktorun özellikle “dış kulak iltihabına dikkat” diyerek uyardığı konuşmasında şu sözleri dikkat çekti. “Yaz aylarında havuza girerken dikkatli olun. Özellikle kulakta akıntı durumu, kulak dolgunluğu ya da işitmede yaşanan kayıp durumu gözlemlenebilir. Muhakkak ki doktora görünmelidir” dedi.

Dış Kulak İltihabı Neden Olur?

Havuza girerken bir kez daha düşünün! Kapalı havuzlar işitme kaybına yol açabilir! - Resim : 1

Dış kulak iltihabı özellikle nemli ve sıcak iklimlerde daha çok görülüyor. Suyla temas edilmesiyle ortaya çıkan bu enfeksiyon durumu “yüzücü kulağı hastalığı” olarak da biliniyor. Bakteriler ıslak ve nemli ortamlarda daha çok kendisini gösteriyor. Burada dış kulak enfeksiyonunu tetikleyici davranışlar durumu daha zor hale getiriyor. Özellikle ısı ve nemin yoğun olduğu bölgelerde daha çok kendisini gösteriyor. Dışarıdan pamuklu kulak çubuğu gibi yabancı bir nesne ile müdahale edilmek istendiğinde daha çok bakteriye maruz kalıyor.

Dış Kulak İltihabı Nasıl Anlaşılır?

Kulak iltihabı şikayeti ile gelen hastaların bu süreçte ilk belirtileri ortak bir şekilde gerçekleşiyor. Kişi öncelikli yüzme eylemi sonrasında kulak bölgesinde bir kaşıntı olduğunu fark ediyor.

Ardından bu süreç ağrı ile devam ediyor. Kulak ağrısına şiddeti gittikçe artabiliyor. Özellikle kulak kepçe alanı hareket ettirildiğinde ağrı daha da fark ediliyor.

Dış kulak alanında ödem gittikçe büyüyor ve kulakta daha çok akıntı ya da işitmede problemleri gün yüzüne çıkıyor. İleri seviyede kulak çevresinde ciddi derecede kızarıklık ve şişlik fark edilebiliyor.

Etiketler: havuz, kulak iltihabı