Hane Başı Yardım Paraları Hesaplara Yatmaya Devam Ediyor! Aile Destek Programı ile 600 TL'ye Kadar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Aile Destek Programı, başvuruları kabul etmeye devam ediyor. İşte karşılıksız nakit yardımı hizmeti sunulacak olan Aile Destek Programı’na ilişkin bilinmesi gereken tüm detaylar…

Hane Başı Yardım Paraları Hesaplara Yatmaya Devam Ediyor! Aile Destek Programı ile 600 TL'ye Kadar..

Engelli aylığı, yaşlı aylığı, elektrik tüketimi desteği, doğalgaz parası, çoklu doğum ve canlı doğum yardımı, barınma ve gıda yardımı gibi pek çok konu başlığı altında karşılıksız yardım hizmeti sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde geliştirilmiş olan Aile Destek Programı’nı duyurdu. Bakanlık, ilgili program kapsamında devletten yardım alan almayan tüm ihtiyaç sahiplerine düzenli nakit hizmetinin sunulacağını belirterek, ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yeni Yardım Programı!

20’yi aşkın sosyal yardım modeli sayesinde özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeyi başaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayına girilmesi ile birlikte bir yeni yardım modelini daha duyurdu. “Aile Destek Programı” başlığı altında duyurulmuş olan yeni yardım hizmetinin ayrıntıları, kamuoyu ile paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde bakanlığın yetkili isimleri tarafından ihtiyaç sahiplerinin başvurularına açıldığı duyurulan Aile Destek Programı’nın, kişisel bir yardımı değil hane yardımını kapsadığı bilgisi kaydedildi. 15 milyar TL’lik bütçenin ayrılmış olduğu yardım programı kapsamında 4 milyon haneye nakit hizmetinin sunulmasının hedeflendiği belirtildi.

Aile Destek Programı Yardımı Ne Kadar, Kimler Yardımdan Faydalanabilir?

Hane Başı Yardım Paraları Hesaplara Yatmaya Devam Ediyor! Aile Destek Programı ile 600 TL'ye Kadar.. - Resim : 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Aile Destek Programı kapsamında 450, 500 ve 600 TL olmak üzere üç farklı kategori altında nakit hizmetinin sunulacağı bilgisi kaydedildi. Bakanlık, ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan her bireyin, hanesi adına bu yardım programına başvuruda bulunabileceğini belirtti. Ayrıca yardım programından, hali hazırda devletin yardım hizmetlerinden yararlanan ihtiyaç sahiplerinin de fayda sağlayabilecekleri öğrenildi.

Aile Destek Programı’na Nereden Başvuru Yapılır?

İlk ödemesini Kurban Bayramı öncesinde bayram harçlığı niteliğinde yapacak olan Aile Destek Programı hem e-devlet hem Sosyal Hizmet Müdürlükleri hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuruları kabul etmektedir.