Halkbank İş Fikri Olanlara Kredi Desteğini Duyurdu! 250 Bin Lira Girişimci Kredisi Kullandırılacak!

Türkiye’nin önde gelen kamu bankası Halkbank, girişimcileri desteklemeye devam ediyor. İş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere özel kredi fırsatları sunulacak! İşte detaylar…

Halkbank İş Fikri Olanlara Kredi Desteğini Duyurdu! 250 Bin Lira Girişimci Kredisi Kullandırılacak!

Girişimciler için kamu bankalarından 2022 yılında da destek kredileri sunulmaya devam ediyor. İş fikirlerinin geliştirilmesi için 250 bin TL’ye varan girişimci kredisi sunulacak, Halkbank girişimci kredileri arasında gençlere ve kadınlara özel kredi seçeneklerinin yanı sıra esnaf, Tekno girişimcileri ve daha birçok farklı alanda yer alan girişimciler için kredi verilecek. 6 farklı girişimci kredi paketi ile vatandaşların tüm iş fikirlerini hayata geçirmek için uygun finansman seçeneklerinden yararlanmaları sağlanacak.

Halkbank’tan 6 Farklı Girişimci Kredisi

6 farklı girişimci kredisi ile Genç, Cesur, Usta, Tekno, Halk ve Esnaf Girşimci kredileri sunulacak. Girişimci Esnaf Kredisi Hazine ve Maliye Bakanlığı desteği ile sıfır faizli olarak sunulacak. Kredi limitleri ise şöyle:

  • Halkbank Genç Girişimci Kredisi – 350.000 TL
  • Halkbank Cesur Girişimci Kredisi – 400.000 TL
  • Halkbank Usta Girişimci Kredisi – 300.000 TL
  • Tekno Girişimci Kredisi – 500.000 TL
  • Halk Girişimci Kredisi – 250.000 TL
  • Girişimci Esnaf Kredisi – 100.000 TL – 275.000 TL

Halkbank 250 Bin Lira Girişimci Kredisi Şartları Neler?

Halkbank İş Fikri Olanlara Kredi Desteğini Duyurdu! 250 Bin Lira Girişimci Kredisi Kullandırılacak! - Resim : 1

Halkbank’ın girişimcilere özel kredi paketleri ile iş fikirlerinin hayata geçirilmesi kolaylaştırılacak. Girişimcilerin kuruluş aşamasında ve sürdürülebilir işletmeler oluşturulması için avantajlı faiz oranları ile kredi destekleri sunuluyor. 12 ay anapara ödemesiz ve 60 ay vadeli olarak kredi imkanları da bulunuyor. 250.000 TL girişimci kredi fırsatından yararlanmak için şu şartlar aranacaktır:

  • En az ilkokul mezunu olmak,
  • Bir iş fikri projesine bağlı olarak kendi işini kuracak, işletme kurmuş olmak veya iş fikrini yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olmak vb.

Bakanlık Destekli Halkbank Esnaf Kredisi Desteği!

Girişimci Esnaf Kredisi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yüzde 100 faiz desteği sağlanacak. Esnaf – Sanatkar siciline ve odalarına kayıtlı esnaf ve sanatkar niteliğindeki usta veya 30 yaşını geçmeyen genç girişimci şahıs firmaları bu destekten yararlanabilecek. Genç girişimcilere 100 bin TL, usta girişimcilere ise 275 bin TL limitli kredi sağlanacak.