Geçmiş 20 yılın en yoğun kar yağışı geliyor! Rekor kırılacak.. Sibirya'dan gelecek kar lapa lapa yağacak..

El Nino etkisiyle yaşanan sıcak hava dalgası, yakın bir gelecekte yerini şiddetli kış mevsimine bırakacak gibi görünüyor. Sibirya'dan gelen soğuk hava kütlesi, ülkenin genelini etkisi altına alacak ve önümüzdeki dönemde kar yağışları rekor seviyelere ulaşabilir. Bu durum, son 20 yılın en yoğun kar yağışı rekorunu getirebilir.

Geçmiş 20 yılın en yoğun kar yağışı geliyor! Rekor kırılacak.. Sibirya'dan gelecek kar lapa lapa yağacak..

El Nino'nun sıcak etkisinin sona ermesiyle birlikte ülkede yeni bir tablo ortaya çıkıyor. Şiddetli bir kış mevsimi kapıda gibi duruyor. Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte tüm ülkenin etkisi altına girmesi bekleniyor. Bu durum son 20 yılın kar rekorlarının kırılmasına neden olabilir.

 

SON 20 YILIN EN SERT KIŞI GELİYOR!

Geçmiş 20 yılın en yoğun kar yağışı geliyor! Rekor kırılacak.. Sibirya'dan gelecek kar lapa lapa yağacak.. - Resim : 2

Sibirya'dan gelecek olan soğuk hava dalgası, tüm ülkeyi etkisi altına alacak. Meteoroloji uzmanları, bu kışın son 20 yılın en sert kışı olabileceği konusunda uyarıyor.

EKİM AYINA DİKKAT

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Ay ortası Sibirya, kar örtüsü ile kaplanmaya başlıyor. Adım adım artacak. Ekim ayı sonunda kar miktarı ne kadar çok olursa o kadar karlı bir kış yaşayabiliriz. Son 20 yılın Ekim ayı kar rekorları; 2002 ve 2016..." ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler: hava durumu