Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi!

Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Fenerbahçe Kulübü, kadrosunu güçlendirmek adına önemli bir adım attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan resmi açıklamada, Brezilyalı futbolcu Fred ile 4+1 yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Bu transferle birlikte Fenerbahçe'nin orta saha hattına büyük bir takviye yapıldığı ve Fred'in kulüp ile uzun vadeli bir işbirliği için anlaşıldığı belirtildi. Detaylar haberimizin devamında...

Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi!

Fenerbahçe Kulübü, kadrosunu güçlendirmek adına Manchester United'dan Brezilyalı oyuncu Fred ile anlaştığını duyurdu. 30 yaşındaki deneyimli futbolcu ile 4+1 yıllık sözleşme imzalandığı resmi olarak açıklandı. Transfer, Ülker Stadyumu'nda gerçekleşen imza töreni ile resmiyet kazandı. Törende Fenerbahçe'nin yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve sportif direktör Mario Branco da hazır bulundu. Bu önemli transfer, Fenerbahçe'nin güçlü kadrosunu daha da zenginleştirme hedefi doğrultusunda atılan büyük bir adım olarak dikkat çekiyor. Fred'in Fenerbahçe'ye katılmasıyla birlikte, takımın orta saha hattına önemli bir takviye yapıldığı ve taraftarların büyük bir heyecanla yeni sezonu beklediği görülüyor.

Fenerbahçe ayrıca, Manchester United'a 4 sene içerisinde 8 eşit taksit halinde 9 milyon 743 bin euro ödeneceğini açıkladı. 30 yaşındaki orta saha, 35 numaralı formayı giyecek.

 Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi! - Resim : 2

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde;

 "Profesyonel futbolcu Frederico Rodrigues de Paula Santos'un transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Manchester United FC kulübüne toplam transfer bedeli olan 9.743.589,5 Avro 4 sene içerisinde 8 eşit taksitle ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri taraflarca yarı yarıya paylaşılacaktır."

"Türkiye'nin en büyük kulübüne transfer oldum"

İmzaların atılmasının ardından konuşan Brezilyalı futbolcu, Türkiye'nin en büyük kulübüne transfer olduğunu belirtti. Fenerbahçe tarihinin bir parçası olmak istediğini vurgulayan Fred, şunları söyledi:


"Fenerbahçe tarihinde çok önemli oyuncular var. Brezilyalı olarak da Alex de Souza ve Roberto Carlos bu oyunculardan bazıları. Elimden gelenin fazlasını yaparak büyük oynamak ve bütün kupaları kazanıp, tüm başarılarda katkım olmasını istiyorum. Tabii ki de taraftarları mutlu etmek istiyorum. Brezilya Milli Takımı'nda 9 yıl önce ilk olarak bu sahada oynamıştım. Şimdi ise buradaki bu sahada Fenerbahçe taraftarı için oynayacağım. Bunun için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe taraftarı daha buraya gelmeden beni desteklemeye başladı. Onlara buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Başkana, Mario Branco’ya, Okan Özkan’a ve bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kazanmak için sabırsızlanıyorum."

Selahattin Baki: Bu işi bozmaya çalıştılar

Selahattin Baki: "Fred'i elden kaçıran bazı rakiplerimiz var. 1 aydır ilgilenmiyoruz deseler de bizler şahidiz, kendi gözlerimizle, kulüp bazında 4-5 kere telefon açtırdılar. Kulüp işi olmayınca, çünkü orada dostlarımız var, Manchester United dik durunca, Fred'e başka kanaldan girip aklını çelmeye çalışıp bu işi bozmaya çalıştılar. Ancak, ben hep söylüyorum; Fenerbahçe masadaysa bu işleri çevirmek çok zordur. Bu sene hep beraber çok güleceğiz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi! - Resim : 3

Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından "Ailemize hoş geldin Fred!" başlığıyla videolu paylaşım yapıldı:

Galatasaray'a gönderme

Fenerbahçe, daha önce Galatasaray'ın listesindeki Fred ile ilgili bir göndermede bulunarak, "İsteyenler için bir Fred daha var" paylaşımını yaptı.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi! - Resim : 4

Futbola Brezilya'nın Internacional takımında başlayan Fred, 2013 yılında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk ekibine transfer olmuştu. 2018 yılında 59 milyon avro bonservis bedeliyle Manchester United'a giden Brezilyalı futbolcu, geçtiğimiz sezon İngiliz ekibiyle 56 resmi maçta forma giyerken 6 gol atıp 6 da asist yaptı.Fenerbahçe'den Galatasaray'a Transfer Çalımı! Gs'nin İstediği Yıldız Futbolcuyu Kap'a Bildirdi! - Resim : 5