En önemlisi asgari ücret diyen Erdoğan'dan canlı yayında EYT, sözleşmeli personel açıklaması!

Canlı yayında yaptığı açıklamalar ile büyük yankı uyandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT ne zaman çıkacak sorusuna tarih ile yanıt vererek büyük heyecan yaratırken sözleşmeli personel ve asgari ücret zammı hakkında da konuştu.

En önemlisi asgari ücret diyen Erdoğan'dan canlı yayında EYT, sözleşmeli personel açıklaması!

Milyonlarca kişiyi kapsayan asgari ücret 2023 Ocak zammı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ve sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda dün son dakika açıklaması bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Ortak yayın kapsamında dün akşam canlı yayına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Rusya ile yapılan anlaşma kapsamında tekrar açılan tahıl koridorundan yeni asgari ücrete kadar pek çok konuda önemli bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret, EYT ve sözleşmeli personele kadro konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA EYT, ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO AÇIKLAMASI! 

Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cari açık konusunda yılbaşından sonra Rusya ile yeni bir anlaşma imzalamaya hazırlandıklarını ve petrol konusunda önemli adımlar atacaklarını dile getirdi. Faiz oranlarını tek haneye indireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirlilerin ise desteklenmesin davam edeceklerini söyledi. 

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu asgari ücret ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ""Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak" diyerek ilk kez tarih vermiş oldu. 

"Buralardaki ücret politikası da ne durumdaysa bunları da açıklayacağız. Bunlardan en önemlisi asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan böylelikle milyonlarca asgari ücretlinin bir kere daha yüksek zam beklentisi için olumlu bir açıklamada bulunmuş oldu.