Emekliye zam yükseltildi! Zamlı maaş ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı zam açıklaması

Son dakika emekliye zam haberi... SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yükseltildi. Ek zam gelişmesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Emekli maaşı zammı %49,25’e yükseldi. Peki, Zamlı maaş ne zaman yatacak? Ek zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Emekliye zam yükseltildi! Zamlı maaş ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı zam açıklaması

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zamlandı. Son dakika emekliye zam haberi Bakan Vedat Işıkhan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağını açıklamış, emekli maaşı artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile emekliye ek zam yapıldı. 

Emekliye ek zam yapıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın bu akşam yaptığı açıklamaya göre, emekliye ek zam ile maaş oranı %49,25’e yükseltildi. 

Artışı %49,25’e yükseltiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı %49,25’e yükseltiyoruz." dedi.

Ek zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

Bakan Vedat Işıklan, ek zamlı emekli maaşlarının 'Resmi Gazete'de yayımlanmasına takiben 1 hafta içerisinde SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına yatacak' dedi.

Bakan Işıkhan'ın X paylaşımı şöyle;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2024’ü Emekliler Yılı ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz.  Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun."