Emeklinin Derin Üzüntüsü Sürüyor! Ak Parti’li Cem Küçük’ten Dikkat Çeken Açıklama

Emekli maaşlarının düşüklüğü, sadece muhalefeti değil, aynı zamanda iktidara yakın bazı isimleri de rahatsız ediyor. AKP'li Cem Küçük, emekli aylıklarının yetersizliğine vurgu yaparak dikkat çekti.

Emeklinin Derin Üzüntüsü Sürüyor! Ak Parti’li Cem Küçük’ten Dikkat Çeken Açıklama

Emekli maaşlarının en düşüğü 7 bin 500 lira olarak sabitlendiği durum, vatandaşlarımızı zor bir süreçle karşı karşıya bırakıyor. Her türlü masrafın sürekli arttığı ve durmaksızın yükselen enflasyonla birlikte, emekliler 7 bin 500 lira ile hayatta kalmaya çalışmak zorunda kalıyorlar. Bu durumu daha önce muhalefet tarafından sıkça dile getirilirken, ilginç bir tepki de iktidara yakın bir isimden geldi. TGRT Haber'de sabah haberlerini sunan Cem Küçük, emekli maaşlarının yetersizliğine ve yıllar içindeki alım gücü kaybına dikkat çekti. Bu gelişme, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukların ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gösteriyor.

CEM KÜÇÜK EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN EKİM AYINI İŞARET ETTİ

2002 senesinde 257 TL olan emekli maaşıyla 15 gram altın alındığına ve 2023 senesinde 7 bin 500 TL'lik emekli maaşıyla 4.5 gram altın alınabildiğini söyleyen AKP’li Cem Küçük, emekli maaşındaki alım gücü düşüşünü gözler önüne serdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli vatandaşların tepkilerini dindirmek için yaptığı, "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" açıklamayı ele alan Cem Küçük, "Zam verilecek gibi anlıyoruz" dedi.

 Küçük, "Ekim ayında bir zam verileceğini anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler: emekli zammı