Emeklilere müjdeli haber az önce geldi: Ek zam kesinleşti!

Son dakika açıklamasıyla emeklilere müjdeli haber geldi! Döviz kurları karşısında eriyen emekli maaşlarına kur farkı zammıyla bir nefes alma şansı doğuyor. Detaylar haberimizde!

Emeklilere müjdeli haber az önce geldi: Ek zam kesinleşti!

Emeklilerin gözü kulağı gelecek yeni zam haberinde. Gıda ve akaryakıt başta olmak üzere çeşitli alanlarda yapılan zamların ardından maaş hacminin yetersiz kalması gözleri maaşlara gelecek ek zamlara çevirdi. Ve beklenen haber geldi. Yapılacak düzenleme ile emekli maaşları son durumda nasıl olacak? Sorunun cevabı haberin devamında…

Müjdeli haber bekleyen emeklilere son dakika duyurusu var. Önemli bir açıklama geldi. Döviz kurları ve alım gücünü etkileyen yeni zamların karşısında eriyen emekli maaş zammına kur farkı zammı geliyor.

SSK BAĞ-KUR emeklisi ve memur emeklisi için müjdeler geliyor. Emekli maaş zammına ek olarak kur farkı zammı yapılacak. Emekliler için büyük müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Emekli maaş zammı döviz kurları karşısında adeta eriyip bitmişti. AK Parti hükümeti harekete geçti. Emeklinin eriyen zammını yerine koymak amacıyla yeni bir ekran planlaması yapıldı. Emekli maaşlarına yapılacak kur farkı zammı için oranlarda yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki Emekliye ne kadar kur farkı zammı gelecek? emekliye kur farkı zammı son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde

16 milyon emekli vatandaş için yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. Son dakika açıklaması Az önce yapıldı. Emekli maaşlarına ek kuru farkı zammı verilecek. Kur farkı zamlı için detaylar da ortaya çıktı. Temmuz ayında maaş zammı alan emeklilerin zamları ne yazık ki enflasyon karşısında adeta eriyip bitmişti. %25 zam zaten emekliye az gelirken bir yandan KDV ve ÖTV artışı bir yandan da döviz kurlarında yaşanan Yükseliş emekliliği isyan etme noktasına getirdi. AK Parti hükümeti emeklinin kaybettiği gelirini geri koymak için harekete geçti. Emekliye kuru farkı için zam yapılacak. 

 

Emeklilere müjdeli haber az önce geldi: Ek zam kesinleşti! - Resim : 3

EMEKLİNİN TEMMUZ ZAMMI ERİDİ BİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde yaptığı açıklamalarda emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceği yönünde söz vermişti. Emekliye Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon farkını ek 5 puanlık refah Payı ile birlikte %25 oranında zam yapıldı. Ne yazık ki emekliye bu zam yetersiz geldi. Çünkü seçimin ardından döviz kurlarında ve altın fiyatlarında başlayan hareketlilik piyasaları da hareketlendirdi. A'dan Z'ye her şey yazan üstüne zam gelirken bir de üstüne KDV ve ÖTV artışı eklendi. Emekliye verilen %25'lik zam böylece eridi bitti.

Emekliye seyyanen zam talepleri de var. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarına 4.000 TL'lik ek zam talep ediliyor. Ancak şu an için bu talepleri karşılamak söz konusu değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekliye yapılacak olan ek zam için yıl sonunu işaret etti. Ancak emekliler bir an önce çözüm bekliyor ve eylemlerine devam ediyor.

EMEKLİYE KUR FARKI ZAMMI GELEBİLİR

Ajanslara düşen bir son dakika gelişmesi ise emeklilere heyecanlandıracak. Emekliye önemli bir zam haberi daha var. Ankara'dan gelen kulis bilgilerine göre AK Parti hükümeti Düğmeye bastı. Emekliye kur farkı zammı için harekete geçirdi. Emekli maaşlarına ek olarak döviz kurlarından Doğan kuru farkı da zam olarak yansıtılacak. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önemli bir çalışma başlatıldığı öne sürülüyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışmanın detaylarının da kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.