Elektrikli Araç Almak Kolaylaşıyor! TBMM'den Geçti! TOGG'dan Yeni Hamleler Geliyor! İndirim Oranı 10

Türkiye elektrikli araç girişimleri ile son dönemde öne çıkan ülkelerden biri olmayı başarıyor! Gelen yeni hamleler sonrasında elektrikli araç pazarını büyütecek adımlar atıldı! İşte detaylar…

Elektrikli Araç Almak Kolaylaşıyor! TBMM'den Geçti! TOGG'dan Yeni Hamleler Geliyor! İndirim Oranı 10

Elektrikli araçların fiyatlarında orta segment için yüzde 30’a varan indirim sunacak yasa TBMM’den geçti. Öte yandan elektrikli araçlar için özellikle Türkiye’de büyük bir açmaz olan şarj altyapısına yönelik ise Togg’dan gelen yeni hamle dikkat çekiyor. Dünya genelinde elektrikli araçlara karşı artan ilgi, bu alanda dev firmaların da dönüşüm programları başlatmalarına neden oldu. Türkiye’de pazarı hareketlendirecek atılan iki yeni adım ise dikkat çekiyor.

100 Bin TL İndirim Fırsatları Sunulacak!

Elektrikli Araç Almak Kolaylaşıyor! TBMM'den Geçti! TOGG'dan Yeni Hamleler Geliyor! İndirim Oranı 10 - Resim : 1

Orta segment elektrikli araçların satış fiyatlarında yüzde 30’a varan ÖTV indirimi düzenlemesine dair yasa Meclis’ten onay aldı. Öte yandan Türkiye’de büyük bir kesimi endişelendiren şarj altyapısına ilişkin Togg yeni bir hamle yaptı. Trugo adı altında Türkiye’de 81 ilde hızlı şar cihazının kurulumu yapılacak. Sektör temsilcileri tarafından alınan bu yeni kararların ve atılan adımların sektöre olumlu yönde yansıyacağı aktarılıyor.

Söz konusu yasanın Cumhurbaşkanı onayı ile uygulanmaya başlaması bekleniyor. Elektrikli otomobillerin ÖTV oranları böylece değişmiş olacak. Motor gücü 160 kW’ı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin lirayı aşmayan araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olacak. Şu an için piyasada yer alan Hyundai Kona, Skywell ET5, Seres 3, MINI Cooper SE gibi sınırlı sayıda model için mevcut fiyatlarında 100 bin TL’ye yakın indirim görüldü.

Sektör Temsilcileri BDDK Düzenlemesine Dikkat Çekti!

EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, Dünya’da yer alan habere göre, ÖTV düzenlemesinin sektöre fayda sağlayacağını ifade etti. Ancak matrah düzenlemesinin yapılmamasının enflasyon ve kur baskısı altındaki piyasalar için uygulamada ciddi sıkıntılar olabileceği aktarılıyor.

Araç Bulmada Temmuz’da Sorunlar Yaşanabilir!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında elektrikli araçlara da ilgi artıyor. ÖTV indiriminin ve şarj sıkıntısının çözümüne dair adımların gelmesi de satışları artırmaya başladı. Bu gelişmeler karşısında Temmuz ayınca araç bulma sıkıntısının oluşabileceği aktarılıyor.

Etiketler: togg, tbmm