Ege ve Marmara’da şiddetli yağış alarmı! Uzmanlardan bölgede yaşayanlara kritik uyarı geldi..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü Ege, Trakya ve Marmara bölgelerinde şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Detay

Ege ve Marmara’da şiddetli yağış alarmı! Uzmanlardan bölgede yaşayanlara kritik uyarı geldi..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü Marmara ve Ege bölgelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklıklarının da batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Ege ve Marmara’da şiddetli yağış alarmı! Uzmanlardan bölgede yaşayanlara kritik uyarı geldi.. - Resim : 1

Cumartesi Günü Yağışlı Geçecek

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava artık giderek soğuyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden paylaşılan verilere göre, cumartesi günü yurdun batı ve iç kesimlerinde yağış ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi’nde yağış bekleniyor. Yurdun kalan kesimlerinde ise parçalı yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

13 İl İçin Sarı ve Turuncu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 ile sarı, 5 ile turuncu kodlu uyarı yaptı. Buna göre, Bilecik, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne sarı kodla uyarılırken, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın’a ise turuncu uyarı verildi. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Ege ve Marmara’da şiddetli yağış alarmı! Uzmanlardan bölgede yaşayanlara kritik uyarı geldi.. - Resim : 2

Bölgede Rüzgarın da Etkili Olacağı Belirtiliyor

Aynı gün Kıyı Ege ve Marmara’da rüzgarın güneyli yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın hızı 50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat olacak. Pazar günü ise İç Anadolu, Ege’nin iç kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz’de rüzgarın güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara Tedbirli Olun Çağrısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.