E-Devlet Üzerinden Kontrol Etmeniz Gerekiyor: Sosyal Yardım Ödemesi Hesabınıza Yatmış Olabilir!

E-Devlet üzerinden sosyal yardım durumunun nasıl sorgulanacağına dair tüm detaylara sizin için yazımızda yer verdik. Siz de sosyal yardım için uygun durumunu e-Devlet’ten güvenilir bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Kontrol Etmeniz Gerekiyor: Sosyal Yardım Ödemesi Hesabınıza Yatmış Olabilir!

E-Devlette sosyal yardımın sorgulanması işlemi için cep telefonu uygulaması ya da internet tarayıcısını kullanmak gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerinin bünyesinde yer alan sosyal yardım internet üzerinden sorgulanır. Daha önce bu yardım için başvuran kişiler sonuçları bu hizmet aracılığıyla alabilir. E-Devlet sosyal yardım sorgulama işlemi şu şekilde gerçekleştirilir:

  •          İnternet tarayıcısından ya da mobil uygulamadan e-Devlet hizmetlerine ulaşılır.
  •          Kimliği doğrulama ekranından T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileri yazılarak sisteme giriş sağlanır. Bu bilgiler mevcut değilse diğer giriş yapma seçenekleri kullanılabilir.
  •          Arama motoruna Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti yazılarak daha önceden yapılmış olan başvurunun sonucu açılır.

Kimlerin Sosyal Yardım Başvurusu Kabul Olur?

Sosyal yardımın kabulü şartları sağlayan kişiler için geçerlidir. Buna göre muhtaç durumda olduğu belirlenen kişilerin sosyal yardım başvurusu olumlu bir cevap alır. Bu kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bir sağlık hizmetinden faydalanmıyor olması gerekir. Herhangi bir kuruluştan aylık ya da maaş alınmaması durumu sosyal yardım şartlarının yerine getirilmesini sağlar. Hasta halde bulunan ve sağlık giderlerini karşılamayan kişiler de bu duruma dahildir. E-Devlet sosyal yardım sorgulama bu kişilerde olumlu sonuçlanır.

Sosyal Yardım Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

E-Devlet Üzerinden Kontrol Etmeniz Gerekiyor: Sosyal Yardım Ödemesi Hesabınıza Yatmış Olabilir! - Resim : 1

Sosyal yardım başvurusunun sonuçlanması 1 ile 2 hafta arasında değişen bir sürede gerçekleşir. Bazı durumlarda bu süre daha uzun bir zaman dilimine yayılabilir. Sosyal yardım için başvuru yapan kişilerin sonuç için sık sık e-Devlet’ten sorgulama yapması gerekir.

Sosyal Yardım Hangi Durumlarda Kesilir?

Sosyal yardımın kesilmesi, yardım için mevcut şartlardan birinin ya da birkaçının ortadan kalktığı durumlarda meydana gelir. Bir gelire ya da aylığa bağlanan kişi muhtaç durumda olmaktan çıkacağı için daha fazla sosyal yardım almaz. Benzer bir şekilde hastalık yüzünden yardım almaya hak kazanan kişiler hastalığın ortaya kalkmasıyla yardım hakkını yitirmiş olur. Değişen durum e-Devlet sosyal yardım sorgulama ekranında açık bir şekilde belirtilir.

Etiketler: sosyal yardım