Duygularınızı nasıl yönetiyorsunuz? Resimde gördüğünüz imgeler sizin duygularınızı yönetme biçiminiz..

Duygularınızı nasıl yönettiğinizi merak ediyor musunuz? Bir resimde ilk gördüğünüz şey, duygularınızla başa çıkma yönteminizi ortaya çıkarabilir. Sizler için hazırladığımız kişilik testi ile duygularınızı nasıl yönettiğinizi öğrenebilirsiniz.

Duygularınızı nasıl yönetiyorsunuz? Resimde gördüğünüz imgeler sizin duygularınızı yönetme biçiminiz..

Kişilik testi, duygularınızla başa çıkma yönteminizi belirlemek için resimde ilk gördüğünüz şeyi temel alır. Resimde bir bahçe, kuzular, ağaca yaslanmış dinlenen bir çoban ve ağaçların ve evlerin oluşturduğu bir yüz ifadesi vardır. Bu resimdeki unsurlar, duygularınızla başa çıkma yönteminizin farklı yönlerini yansıtır. Teste başlamadan önce, resme bakarken kendinizi rahat hissettiğinizden ve dikkatinizi dağıtacak herhangi bir şey olmadığından emin olun. Resme baktığınızda ilk ne gördüğünüzü not edin ve test sonuçlarınızı değerlendirmek için aşağıdaki bölüme geçin.

Duygularınızı nasıl yönetiyorsunuz? Resimde gördüğünüz imgeler sizin duygularınızı yönetme biçiminiz.. - Resim : 1
Testteki Resimde İlk Gördüğünüz Şey Ne?

Resimde ilk gördüğünüz şey, duygularınızla başa çıkma yönteminizin ne olduğunu ortaya çıkaracaktır. Resimdeki unsurların her biri, duygularınızla başa çıkma yönteminizin farklı bir yönünü temsil eder. Resimde ilk gördüğünüz şey aşağıdakilerden hangisiydi?

• Ağaçların ve evlerin oluşturduğu bir yüz ifadesi

• Koyunlar

• Ağaca yaslanan çoban

• Evler

Test Sonuçlarınızı Değerlendirin

Resimde ilk gördüğünüz şey, duygularınızla başa çıkma yönteminizin ne olduğunu ortaya çıkaracaktır. Resimde ilk gördüğünüz şeyin duygularınızla başa çıkma yönteminiz hakkında ne söylediğini öğrenmek için aşağıdaki açıklamaları okuyun.

• Ağaçların ve evlerin oluşturduğu bir yüz ifadesi: Eğer resimde ilk gördüğünüz şey ağaçların ve evlerin oluşturduğu bir yüz ifadesi ise, duygularınızla başa çıkmada zorlanıyorsunuz demektir. Kendi kararlarınızı verirken kararsızlık en büyük düşmanınız haline gelmiş, çevrenizdeki insanların duygularına aşırı önem verme eğilimindesiniz. Çevrenizdeki insanların değerini bilen, onların farkında olan ve kişisel ilişkilere değer veren birisiniz. Duygularınızla başa çıkma yöntemlerinizden biri de empati yeteneğinizdir. Kendinizi başkalarının penceresinden görerek olaylara farklı bakış açıları yaklaşmayı ve onların gözünden görmeyi seviyorsunuz. Ancak bu durum, bazen duygularınızı bastırmanıza veya başkalarının duygularını kendi duygularınızdan daha önemli görmeye başlamanıza neden olabilir. Bu nedenle, duygularınızı ifade etmeyi ve kendi ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmayı öğrenmeniz gerekmektedir.

• Koyunlar: Eğer resimde ilk gördüğünüz şey koyunlar ise, duygularınızla başa çıkma yönteminiz içinize kapanmak demektir. İçe dönük bir yapınız var ve duygularınızla başa çıkmak için yalnız başınıza vakit geçirmek istersiniz. Sezgisel bir kişiliğiniz var ve farklı orijinal fikirleriniz bulunur. Başkalarının ne düşündüğü sizin için pek önemli değil çünkü siz kendi sezgilerinize güvenip onların peşinden koşmayı tercih ediyorsunuz. Ancak bu başınıza buyruk hal sizin duygularınızı ifade etmekte zorluk yaşamanıza sebep olmaktadır. Duygularınızı bastırmak veya yok saymak yerine, onları kabul etmeyi ve paylaşmayı denemelisiniz. Böylece, duygusal olarak daha sağlıklı ve mutlu olabilirsiniz.

• Ağaca yaslanan çoban: Eğer resimde ilk gördüğünüz şey ağaca yaslanan çoban ise, siz oldukça pragmatik ve organize bir kişisiniz. Sorumluluk almak sizin için bir yaşam biçimidir. Hedef doğrultusunda ilerlerken sınırları ve kuraları hızlıca aklınıza not edersiniz. Sizin duygularınızla başa çıkma yönteminiz kurallar ve en doğru yanıt çerçevesinde gerçekleşir. Sizin için yapacağınız bir hareket çevrenizi nasıl etkileyeceği olduk

Etiketler: kişilik testi