Dünyanın En Ünlü Bankaları, Yakın Vadede Altın Piyasasında Neler Yaşanacağını Açıkladı!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde hem döviz kurlarında hem de altın fiyatlarında gözlenen olumsuz gelişmeler, bu sene de ek değişkenlerin etkisi ile birlikte yükselen grafiklerini sürdürüyor. Altın piyasasına ilişkin açıklamalarda bulunan iki banka, piyasalarda gözlenecek olan yeni gelişmeleri aktardı.

Dünyanın En Ünlü Bankaları, Yakın Vadede Altın Piyasasında Neler Yaşanacağını Açıkladı!

Merkez Bankası’nın piyasaya faiz indirimi yolu ile müdahalelerde bulunması ve kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin geliştirilmesi, 21 Aralık tarihinden sonra hem döviz kurlarının hem de altın fiyatlarının dip seviyelere kadar gerilemesini sağlamış olsa da 2022 yılına girilmesi ile birlikte piyasalarda tekrar dalgalı hareketlerin başlaması, yatırımcıları ve diğer vatandaşları endişelendirmeye başladı.

Son haftalarda bin TL’lik seviyenin üzerine çıkan ancak sonrasında hızlı bir şekilde gerileyen gram altın fiyatı potansiyel yatırımcıları sevindiriyor olsa da dolar kurunun yukarın yönlü hareketlerinin devam ediyor olması piyasa uzmanlarını tedirgin etti. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü iki banka, altın fiyatlarının yakın zamanda yaşayacağı değişimlere değindi.

Dolar Kuru Daha Büyük Gerilemelere Engel Oluyor!

Son dönemlerde bin 800 dolar seviyesinin altına kadar gerileyen ons altın, gram altın fiyatlarının da gerilemesine direkt olarak etki etti. Ancak ons altınının düşüşünün karşısında dolar kurunun yükselmesi, gram altının daha da fazla düşmesine engel oluyor gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz haftaya 976 TL seviyesinden başlayan gram altın, salı ve çarşamba günleri ons altının gerilemesi ile birlikte 959 TL seviyesine kadar düştü. Bu seviye, gram altının haftalık bazda görmüş olduğu en düşük seviye olarak kaydedildi. Ancak perşembe ve cuma günleri dolar kurunun yukarı yönlü hareketlenmesi, gram altını tekrar 967 TL seviyesine kadar yükseltti.

Wall Street’ten Yeni Tahmin!

Dünyanın En Ünlü Bankaları, Yakın Vadede Altın Piyasasında Neler Yaşanacağını Açıkladı! - Resim : 1

Dünyaca ünlü bankalardan olan Wall Street, altın fiyatlarında gözlenen düşüşe ilişkin yeni yorumlarını yayınladı. 15 analistin katılımı ile gerçekleştirilen bir anket düzenleyen Wall Street, analistlerin yüzde 40’ının altın fiyatları konusunda iyimser olduğunu ve yüzde 33’ünün ise altın fiyatlarının düşüşü yönünde tahminlerde bulunduğunu açıkladı.

Commerzbank’tan Yeni Altın Tahmini!

Altın piyasasına ilişkin yorumlarda bulunan bir diğer banka da Commerzbank oldu. Analistler, altın fiyatlarında gözlenen düşüşün abartılı olduğunu belirtirken, bu düşüşün yükselen dolar kuru karşısında sürmeyeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumudur.

Etiketler: altın piyasası