DSÖ uyardı: Yaz sonunda vakalar artacak! Omicronun yeni varyantında yeni belirtiler ortaya çıktı!

Corona virüs salgını döneminde ortaya çıkan yeni varyantların belirtileri de farklılık gösteriyor. Sürekli olarak değişen bulgular arasında bir yenisi daha eklendi. İngiltere'de kendini gösteren Omicron BA.5 varyantının belirgin özellikleri uzmanlar tarafından açıklandı.

DSÖ uyardı: Yaz sonunda vakalar artacak! Omicronun yeni varyantında yeni belirtiler ortaya çıktı!

İlk kez Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayılan coronavirus ile ilgili detaylar İngiltere'de oldukça ilgi çekici bir noktaya ulaştı. İngiliz doktor Trinity College ile Dublinden Prof. Luke O'Neil yeni varyanta yönelik oldukça çarpıcı ve ilginç bir açıklamada bulundu.

İlk Kez Ortaya Çıktı!

Pandemi döneminde görülen coronavirus varyantının son dönemde daha hızlı bir şekilde bulaştığını ifade eden doktorlar bilinen belirtilerden daha farklı bulguların ortaya çıktığını ifade etti. 2019 yılından beridir görülmeyen belirtiler son dönemde ortaya çıkan BA.5 varyantında kendini gosterdi.

Yeni Varyantın Belirtileri Nelerdir?

DSÖ uyardı: Yaz sonunda vakalar artacak! Omicronun yeni varyantında yeni belirtiler ortaya çıktı! - Resim : 1

Uzmanların ifade ettiklerine göre hızlı bir şekilde yayılan bu yeni varyantın en dikkat çekici semptomu uykusuzluk oldu. Omicron BA.5 altına yakalanmış olan bir kişi haftalarca uykusuz bir şekilde günlerini geçirebiliyor. Bulaştırıcılık etkisi daha hızlı oluyor. Profesör doktor Luke O'Neil'e göre virüs kendini değiştirdikçe belirtilerde de değişiklikler ortaya çıkıyor. BA.5 virüsünün en belirgin etkileri arasında uykusuzluk ve gece terlemeleri ön sırada geliyor. Uzman doktora göre bu süreçte süreci daha sağlıklı hale getirilecek ve destekleyecek aşıları yaptırmak hastalığın daha ağır geçirilmesine engel oluyor.

"Yaz Sonunda Vakalar Yeniden Artacak!"

Avrupa'da ve Amerika'da son dönemlerde daha hızlı bir şekilde yayılan Omicronun alt varyantı olan BA.4 ve BA.5 virüsünün hastanelerdeki doluluk oranını artıracağı söyleniyor. İlk kez Güney Afrika'da çıkan BA.5 şu anda tüm dünya geneline yayılmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü ise Türkiye'yi de ele aldığı açıklamada Doktor Hans Henri Kluge "Geçtiğimiz 6 haftada vaka sayıları 3 kart arttı" uyarısında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Hans Klugeye göre; okulların açılacağı ve yaz ayının tamamlandığı dönemde vaka sayıları daha da artacak ve hastanelerdeki yatış oranı ciddi bir rakama ulaşacak.