Domuzlar şehri ele geçirdi! Antalya, Muğla, Mersin, Isparta’da yaşayanlar dikkat

Akdeniz Bölgesi’nde domuz istilası devam ediyor. Antalya, Muğla, Mersin ve Isparta’daki bazı mahallelerde gece saatlerinde domuzların şehre indiği görülüyor. Vatandaşlar, domuzların evlere zarar vermesinden veya saldırmasından korkuyor. Sorunun çözümü için muhtarlar, yetkililere başvurdu.

Domuzlar şehri ele geçirdi! Antalya, Muğla, Mersin, Isparta’da yaşayanlar dikkat

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Hurma Mahallesi’nde ormanlık ve dağlık alanda yaşayan domuzlar, yiyecek bulmak için şehir merkezine kadar indi. Apartman ve site çevrelerinde dolaşan domuz sürüsü, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Bazı vatandaşlar evlerine girmek isterken site kapısında domuzlarla karşılaştı. Site içerisine giren bir domuzu görüntüleyen bir vatandaş, “Ben nasıl eve gireceğim” diye isyan etti.

Domuzlar şehri ele geçirdi! Antalya, Muğla, Mersin, Isparta’da yaşayanlar dikkat - Resim : 1

“GECE MAHALLEYE ÇIKIYORLAR”

Hurma Mahalle Muhtarı Faruk Kıldıran, “Bu bölgenin yakınında terk edilmiş dikenli ve çalılık bir alan var. Orası imara açılmayınca atıl kaldı. Domuzlar genelde oradan geliyor. Bir de yakında ormana dönüşmüş bir bahçe var, orada da domuz sürüsü var. Temizlik yapılmadı. Oralar okul ve diğer alanlar için ayrıldı ama mülkiyet sorunu çözülmediği için belediye de temizlik yapamadı. Domuzlar tam orada yaşıyor. Gece olduğu zaman mahalleye çıkıyorlar. Özellikle 201-202 sokakta görülmüşler. Vatandaşımız bu durumdan rahatsız. Bir an önce önlem alınması gerekiyor. O ormanın temizlenmesi lazım” dedi.

“DOMUZLAR SALDIRABİLİR”

Mahallede sokak hayvanlarına mama ve ekmek bırakılmasının da domuzları cezbettiğini söyleyen Faruk Kıldıran, “Domuzlar da bu gıdalardan faydalanıyor. Bu mamaların da bir fonksiyonu var. Domuzlar yavrularıyla geliyorlar. Saldırabilirler, ne yapacakları belli olmaz. O ormanlık alan temizlenmediği sürece biz domuzlardan kurtulamayız. Mahalleliden çok şikayet geliyor. ‘Mahalleyi domuz bastı’ diyorlar. Bu olay 3-4 yıldır böyle devam ediyor. Bir temizlik şart. Domuzlar yoksa gitmez” diye konuştu.

Domuzlar şehri ele geçirdi! Antalya, Muğla, Mersin, Isparta’da yaşayanlar dikkat - Resim : 2

“DOMUZLAR EVLERE ZARAR VEREBİLİR”

Mahalle sakinlerinden Ömer Cengiz ise “Domuzlar evlerimizin yanına kadar geldi, cadde ve sokaklarda geziyorlar. Burası eskiden tarım arazisiydi. Arka tarafta ormanlık alanlar ve hayvanların yaşam bölgesi var. Onlar da aç kalınca çıkıp geliyorlar. Bir düzenleme yapılırsa iyi olur. Çocuklarımız var, ailemiz var. Karşılarına kedi değil, dağda aç yaşayan bir domuz çıkabilir. Onlara biz bile yardımcı olamayabiliriz. Bölgede domuzların yaşayabileceği çok alanlar var. Temizlik yapılırsa bunlar da buraya gelmez, farklı bölgelerde yaşarlar” dedi.

Etiketler: Antalya, Muğla, mersin, ısparta