Doların pimi çekilen bomba gibi fiyatlar ok gibi fırlayacak! Selçuk Geçer'den altın ve dolarda kıyametin kopacağı tarih duyurusu geldi…

Ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının ardından altın ve dolar piyasasında yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi. Geçer, altının hala cazip bir yatırım olduğunu belirterek, ekim ayının gram altın için potansiyel bir destek olabileceğini söyledi.

Doların pimi çekilen bomba gibi fiyatlar ok gibi fırlayacak! Selçuk Geçer'den altın ve dolarda kıyametin kopacağı tarih duyurusu geldi…

Fed, beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ancak enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl bir kez daha faiz artıracağı tahmininde bulundu. Fed Başkanı Jerome Powell, gerekli görmeleri halinde para politikasında sıkılaştırmanın devam edeceğini söyledi.

Fed'in faiz kararı sonrasında dolar endeksi güçlenirken, ons altın fiyatları 1947 dolardan 1941 dolara kadar geriledi. ABD'de hisse senetlerinde karar sonrası düşüş görülürken, dolar tahvil faizlerinde yükseliş kaydedildi. Karar sonrasında dolar/TL'de sınırlı da olsa artış kaydedildi.

Altın Fiyatları Ne Olur?

Ekonomist Selçuk Geçer, Fed'in faiz kararı sonrasında altın fiyatlarının nasıl seyredeceği konusunda önemli ipuçları verdi. Geçer, doların gerçek değerinin Türkiye'de 42-43 TL seviyelerinde olması gerektiğini belirtti ve bu bağlamda bir yükseliş öngördü. Bu yükselişin doğal olarak altın fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Geçer, ons altın fiyatlarındaki hızlı yükselişe dikkat çekerek, altın için "zirve gördü" yorumlarına katılmadığını söyledi. Altının hala cazip bir yatırım olduğunu belirten uzman, ekim ayının gram altın için potansiyel bir destek olabileceğini işaret etti.