Doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları açıklandı kış gelmeden bunları yapanların cepleri yanmayacak faturaları azalacak

Kış öncesi zam yağmuruna tutulan doğalgaz ve elektrik faturası nedeniyle vatandaş alarm verirken faturalarda tasarruf yöntemleri açıklandı. Doğalgaz faturasını düşürmek için tüyolar, elektrik faturası düşürmenin yolları beli oldu.

Doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları açıklandı kış gelmeden bunları yapanların cepleri yanmayacak faturaları azalacak

Ukrayna ile Rusya'nın başlattığı savaş küresel piyasaları da olumsuz etkilerken en çok enerji fiyatlarına gelen zamlar endişe yaratmıştı. Türkiye'de yaşanan gelişmelere paralel olarak doğalgaz fiyatlarına Nisan ayından bu yana zam yapmaya başlarken yazın hissedilmeyen zamlar kış mevsiminin gelmesi ile evlerde alarm zillerinin çalmasına neden oldu. 

Yaz döneminde bile kombiler kapalıyken sadece sıcak su ve ocak için kullanılan doğalgazın faturalarının 200 TL'ye ulaşması vatandaşı endişeye sevk ederken herkes bu kış daha ucuza ısınmanın formüllerini araştırmaya başladı. Özellikle de doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları araştırılmaya başlanırken Enerji verimliliği uzmanı Altuğ Karataş merak edilen formülü duyurdu. 

EVLERDE ISI TASARRUFU İLE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMEK İÇİN TÜYOLAR!

Türkiye enerjide büyük oranda dışa bağımlı bir ülke olmasına rağmen ne yazık ki konutlarda ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu konusunda gerekli önlemler alınmıyor. 20 yaşın üzerindeki yalıtımsız binalarda oturan kişiler sadece ısı yalıtımı yaptırarak doğalgaz faturasında ortalama yüzde 35 ila 50 arasında tasarrufa gidebiliyorlar. Günümüzde kamu bankaları da düşük faizli destek kredisi vererek müşterilerine finansman desteği sağlıyor. 

Doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları açıklandı kış gelmeden bunları yapanların cepleri yanmayacak faturaları azalacak - Resim : 1

Enerji verimliliği uzmanı Altuğ Karataş yapmış olduğu açıklamasında "Oda sıcaklıklarının belli bir derecede tutulması, uluslararası standartlara göre salonların ve yaşam alanlarının 22 derece, yatak odalarının 19 derece olması isteniyor. Siz 22 derece yerine salonunuzu 23 derece ısıtırsanız sadece 1 derecelik fark yüzde 7 daha fazla doğalgaz tüketimine neden olur" diyerek yapılması gerekenleri sıraladı. 

Doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolları açıklandı kış gelmeden bunları yapanların cepleri yanmayacak faturaları azalacak - Resim : 2

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMEK İÇİN TÜYOLAR! FATURALARI DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  • Mutlaka tüm beyaz eşyalarda A sınıfı enerji ürünleri kullanın. 
  • Saç kurutma makinesi yerine saçlarınızı mümkün olduğunca havluyla kurulayın. 
  • Az parça ütü yapacaksınız ütünün kazanını ona göre doldurun, fazla su koymak gereksiz elektrik harcar.
  • Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini tam kapasitesi dolmadan çalıştırmayın, hızlı yıkama programlarını seçmeyin ve gereğinden fazla yüklemeyin. 
  • Doğalgaz elektrikten daha ucuz bu nedenle sıcak su ihtiyacınızı kettle yerine ocaktan karşılayın, çayı çaycıda değil ocakta demleyin. 
  • Yemek yaparken fırının kapağını sık sık açmayın, yemek uygunsa 5 dakika önce fırını kapatıp sıcağından yararlanın. 
  • Peteklerin önünü ve üzerini eşyalar ile kapatmayın. 
  • Peteklerin üzerine perde gelmesini engelleyin.