Devletten 1300 Tl Değerinde Kırtasiye Yardımı! Başvuruları Kaçırma!

Yeni Eğitim Dönemi için E-Devlet Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı! Aile Bakanlığı, 1, 2, 3 ve 4 çocuklu ailelere çocuk başına 1300 TL kırtasiye yardımı sağlayacak. İhtiyaç sahibi aileler için büyük destek olan bu yardımların detayları haberimizde!

Devletten 1300 Tl Değerinde Kırtasiye Yardımı! Başvuruları Kaçırma!

E-Devlet Üzerinden Yeni Eğitim Dönemi İçin Kırtasiye Yardımı Başvuruları Başladı! Aile Bakanlığı, 1, 2, 3 ve 4 çocuklu ailelere çocuk başına 1300 TL kırtasiye yardımı sağlayacak. Ayrıntılar haberin devamında...

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı takvimini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre yeni eğitim öğretim dönemi 11 Eylül’de başlayacak. Aile Bakanlığı da bu önemli dönemde ailelere destek olmaya devam ediyor. Okula giden çocukları olan ailelere devlet desteği verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programları kapsamında 1,2,3,4 çocuklu ailelere kırtasiye yardımı yapılacak. E-Devlet başvuru ekranı da açıldı. Başvuru detayları aşağıda yer almaktadır.

Yeni Eğitim Dönemi Takvimi Açıklandı

MEB, yeni eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül tarihinde başlayacak. Veliler, çocuklarının eğitimine yönelik hazırlıklarına şimdiden başlamış durumda. Ancak son yıllarda artan hayat pahalılığı nedeniyle bazı aileler geçim sıkıntısı çekiyor ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle devletin sosyal yardım imkanlarını araştırıyorlar. Okulların açılmasına doğru geri sayım devam ederken, Aile Bakanlığı dar gelirlilere eğitim yardımı müjdesini verdi. 1,2,3,4 çocuğa sahip olan ailelere bakanlık tarafından çocuk başına 1300 TL kırtasiye yardımı verilecek. İşte başvuru şartları ve detayları…

Devletten 1300 Tl Değerinde Kırtasiye Yardımı! Başvuruları Kaçırma! - Resim : 2

Aile Bakanlığı SED Yardımı Kapsamında Ödeme Verecek

Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere sağlanan birçok sosyal yardım programı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise bakanlığın çocuk başına sağladığı SED yardımı ödemesidir. Milyonlarca çocuğun yararlandığı bu ödeme, okulların açılmasına kısa bir süre kala daha da önemli hale gelmiştir. Çünkü son 2 yıl içinde ekonomik kriz nedeniyle tüm kırtasiye malzemelerine büyük zamlar yapılmıştır. Bu sebeple dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta daha da zorlanır hale gelmiştir.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED yardımı ile çocuklu ailelere eğitim desteği sağlamaktadır. SED yardımı kapsamı son dönemlerde genişletilmiştir. Ailelere verilen yardım ödemesi miktarı da böylece artmıştır.

1300 TL Kırtasiye Yardımı Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre yeni eğitim öğretim yılı öncesinde çocuk başına kırtasiye yardımı verilecektir. Başvuru şartları ve detayları da netleşti. Tek bir kritere uygun olan hanelere kırtasiye yardımı yapılacaktır. 1300 TL olan kırtasiye yardımı ödemesini almak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Bu koşula uygun olan aileler e-Devlet üzerinden başvuru yaparak çocuk başına kırtasiye yardımı alma hakkına sahip olacaklardır.

Kırtasiye yardımı ödemesi 1,2,3,4 çocuk için yapılacaktır. Ödemeler PTT üzerinden alınabilecektir. Ödeme almaya hak kazananlar TC kimlik kartı ile PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilirler.

Etiketler: devlet desteği