Erdoğan imzaladı TBMM’den geçti gece yarısı resmî gazetede yayınland! Emekli ve asgari ücretliye 15.000 TL devlet desteği!

TBMM’den Emekliler ve asgari ücretliler için yeni karar. Karar gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile resmî gazetede yayınlandı. Çıkan kararla birlikte emekli ve asgari ücretliye toplam 15 bin TL destek geldi. Aylık ödeme miktarı ise 1900 TL. Peki kimler bu ödemeden faydalanacak? Detaylar haberimizde…

Erdoğan imzaladı TBMM’den geçti gece yarısı resmî gazetede yayınland! Emekli ve asgari ücretliye 15.000 TL devlet desteği!

TBMM’den çıkan yeni kararla birlikte emekli ve asgari ücretliye müjde geldi. Karar gece yarısı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlandı. Karara göre emekli ve asgari ücretliye devlet desteği ödenecek. Aile Destek paketi kapsamında verilecek olan ödeme toplamda 15.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Aylık ödeme miktarı ise 1900 TL oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detayları da yayınladı. Başvuru şartlarını taşıyanlar ve başvuru yapanlar ödeme alabilecek. Emekli ve asgari ücretliye devlet desteği ödemesi karşılıksız ve geri ödemesiz olacak 12 ay boyunca devam edecek.

Erdoğan imzaladı TBMM’den geçti gece yarısı resmî gazetede yayınland! Emekli ve asgari ücretliye 15.000 TL devlet desteği! - Resim : 1

Emekliler ve asgari ücretler için yeni Müjdeli Haber geldi. TBMM’den karar çıktı Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlandı. Başvuru yapan emekli ve Asgari ücretli çalışanlara devlet desteği geliyor. 12 ay boyunca sürecek olan yardım miktarının toplam tutarı 15.000 TL olarak belirlendi. Aylık yardım miktarı ise 1900 TL'ye ulaşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru şartlarını ve detayları da paylaştı. Emekli ve Asgari ücretli çalışanlar için büyük müjde geldi başvurular e-devlet üzerinden başladı. Başvuru şartları ve detaylarla ilgili merak edilen her şey haberimizde…

Erdoğan imzaladı TBMM’den geçti gece yarısı resmî gazetede yayınland! Emekli ve asgari ücretliye 15.000 TL devlet desteği! - Resim : 2

ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİYE DEVLET YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yeni yardım programı kapsamında emekli ve asgari ücretlilere devlet desteği verilecek. Yeni çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş detayları açıkladı. Başvuru şartları arasında hane geliri kriteri yer alıyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde aileler başvuru yaparak aile destek programı kapsamında ödemeden yararlanabiliyor. Bu şartı yerine getirenlerin geliri olup olmaması fark etmiyor.

Hane geliri şartını taşıyan asgari ücretli ve emekliler için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. TÇ kimlik no ve şifre ile giriş yaparak e-Devletten aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi başvuru formunu doldurmanız yeterli oluyor.

 

Erdoğan imzaladı TBMM’den geçti gece yarısı resmî gazetede yayınland! Emekli ve asgari ücretliye 15.000 TL devlet desteği! - Resim : 4

AYLIK 1900 TL DESTEK ÖDEMESİ VAR

Başvuru şartlarını taşıyanlar devletten aylık 1900 TL’ye kadar destek ödemesi olabiliyor. Bu ödemenin 850 ve 1250 TL arasındaki kısma aile destek ödemesi olarak verilirken 350 TL ile 650 TL arasında da çocuk destek bileşeni ödemesi yapılıyor. Çocuk destek bileşeni ödemesi ana okulu ve ana sınıfına giden çocuğu olan ailelere veriliyor.

Aile destek paketi ödemesi 12 ay boyunca düzenli olarak veriliyor. Kritere uygun olan ailelerin tek seferlik başvuru yapmaları yeterli oluyor tekrar başvuru yapma şartı aranmıyor.

ÖDEMELER PTT VE IBAN ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Aile destek paketi ödemesi için başvuru yapan ve başvurusu onaylananları için ödemeler ise PTT den ya da IBAN numarası aracılığıyla yapılıyor. Başvuru esnasında IBAN belirtmeniz halinde ödemenizi banka hesabından alabilirsiniz. IBAN belirtmeyenler için ise ödemeler PTT üzerinden kimlik numarasına göre veriliyor.