Dar Gelirli Vatandaşlara, Bakan Kurum'dan Müjde: Aylık Geliri 10 Bin TL'nin Üzerinde Olmayanlara...

Son dönemlerde ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerine bağlı olarak artan hammadde fiyatları, konut satış fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin uygun fiyatlı konut satışlarını müjdeledi.

Dar Gelirli Vatandaşlara, Bakan Kurum'dan Müjde: Aylık Geliri 10 Bin TL'nin Üzerinde Olmayanlara...

Geride bıraktığımız sene içerisinde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yukarı yönlü hareketler, aralık ayına girildiğinde hemen hemen tüm sektörlerde yüksek fiyatlandırma politikalarının ortaya çıkmasına sebep oldu. O dönem içerisinde yapılan Merkez Bankası piyasa müdahaleleri ve geliştirilen yeni ekonomik model kapsamında piyasaların sert gerilemesi sağlanmış olsa da yeni döneme girilmesi ile birlikte birçok faktöre bağlı olarak piyasalarda tekrar dalgalı hareketlerin ortaya çıkması, yapılan zamlara yeni zamların eklenmesine yol açtı.

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerin direkt olarak etki ettiği sektörlerden birisi de emlak sektörü oldu. Artan hammadde fiyatları ve bazı kötü niyetli ev sahiplerinin piyasa fiyatlarını yükseltmesi hem ikinci el hem de sıfır konutların fahiş fiyatlardan satışa sunulmasına sebep oldu.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte mevcut birikimlerini ev sahibi olmak adına değerlendirmek isteyen vatandaşlar, artan konut fiyatları karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilgili şartları sağlayan tüm ülke vatandaşlarına TOKİ’nin yeni projeleri kapsamında uygun fiyatlar karşılığında konut sahibi olma fırsatının sunulacağı bilgisini paylaştı.

TOKİ’nin Yeni Projeleri Ağustos Ayında Duyurulacak!

TOKİ’nin yeni dönemde uygun fiyatlı yeni sosyal konut projelerini hayata geçireceği duyurulmuştu. Konuya ilişkin daha net bir açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum, yeni projelerin ağustos ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağını belirtti.

150 Bin Yeni Konut Geliyor!

Dar Gelirli Vatandaşlara, Bakan Kurum'dan Müjde: Aylık Geliri 10 Bin TL'nin Üzerinde Olmayanlara... - Resim : 1

TOKİ’nin ağustos ayında duyurulacak olan yeni projelerinin 81 ilde toplamda 150 bin konutu kapsadığını belirten Bakan Murat Kurum, ilgili projelerin ayrıntılarının açıklanacağını belirtti.

240 Ay Vade ile Ev Sahibi Olunabilecek!

TOKİ’nin yeni projeleri kapsamında 240 ay vade karşılığında kira öder gibi ev sahibi olunabileceğini müjdeleyen Bakan Kurum, toplam hane geliri aylık olarak 10 bin TL’nin altında olan herkesin kampanyaya başvurabileceğini bildirdi.

Etiketler: murat kurum, toki evleri