Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, detayları anlattı! 500 bin TL’lik esnaf kredisinin faiz desteği belli oldu!

Vatandaşların bir süredir ayrıntılarını beklediği ve başvuru yapmak için hazırlık içerisinde olduğu esnaf kredisine ilişkin detaylı açıklama geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, detayları anlattı! 500 bin TL’lik esnaf kredisinin faiz desteği belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile yararlanabilecek olan üst limiti 500 bin TL’lik esnaf kredisine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından başvuruların alınmaya başladığını duyuran ve kredinin detaylarına ilişkin bir açıklama gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamaları sonrasında krediden yararlanabilecek olan kesim netlik kazandı.

Taksitleri aylık, 3 aylık, 6 aylık ödeme seçeneği sunmakla birlikte azami 60 ay vade ile Halkbank üzerinden sağlanacak olan 500 bin TL üst limitli esnaf kredisinin detayları belli oldu. İş yeri ve taşıt alımına yönelik kredi kullanımlarında 1,5 milyon TL’ye kadar çıkan bu kredinin detaylarına ilişkin açıklama gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, verilecek olan faiz desteğini de açıkladı.

MÜJDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, detayları anlattı! 500 bin TL’lik esnaf kredisinin faiz desteği belli oldu! - Resim : 1

Geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından esnaf ve girişimci kredisine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz yılın mart ayında başlattığımız kadın girişimci kredisinden 140 bin kadınımız yararlanarak, 17 milyar liranın üzerinde bir kaynak kullanmıştır. Gençlerimiz için çeşitli isimler altında başlattığımız girişimci kredilerinden 52 bin kişi 10 milyar liralık kaynağa ulaşarak yararlanmıştır. Şimdi de cumhuriyetimizin 100. yılına atıfla başlattığımız yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve sanatkarlarımızın huzurundayız. Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum” demişti. Üzerine bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ ŞARTLARI DUYURDU

Vatandaşların bir süredir beklediği esnaf kredisine ilişkin detaylar ve şartlar Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Nebati, “Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5 faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir. Genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL'den 300 bin TL'ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır” açıklamalarında bulundu. Öte yandan bu açıklamaların ardından 500 bin TL üst limitli esnaf kredisine sadece Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı esnaf ve sanatkarların başvurabileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Halkbank şubeleri üzerinden kredi başvurularını gerçekleştirebilecek olan vatandaşların başvuru esnasında kimlik kartı, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası gibi belge ve bilgileri sunmasının zorunluğu olduğu açıklandı.