İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç (Efendi) hayatını kaybetti

Son Dakika Haberleri... İsmailağa'nın merhum lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun hayatının kaybetmesinin ardından cemaatin başına getirilen Hasan Kılıç Efendi 94 yaşında hayatını kaybetti.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç (Efendi) hayatını kaybetti

Son Dakika Haberleri... İsmailağa Cemaati Lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun (Mahmud Efendi Hazretleri) vefatının ardından cemaatin başına getirilen, aynı zamanda Ustaosmanoğlu'nun dünürü olan Hasan Kılıç 94 yaşında bugün hayatını kaybetti. Hasan Kılıç'ın cenaze namazının ne zaman kılınacağı belli oldu. 

Hasan Kılıç rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur

İsmailağa Camii Vakfı’ndan yapılan resmi açıklamada, “Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!” denildi.

Hasan Kılıç’ın cenaze namazı ne zaman?

İsmailağa Cemaatinden yapılan açıklama göre, Hasan Kılıç'ın cenaze namazının yarın ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılarak Sakızağacı Şehitliğine defnedilecek.

Cübbeli Ahmet Hoca’dan ‘Hasan Efendi’ açıklaması

İsmailağa Cemaati içerisinde “rabıtanın Mehdi'ye kadar Mahmut Ustaosmanoğlu’na” devam etmesi gerektiğini Ustaosmanoğlu beyanları ve şahitliklerle belirten ve İsmailağa Cemaati’nden kovulan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Kılıç’ın vefatının ardından bir açıklama yaptı.

“Biz onu Allah için sevdik”

Youtube’dan yarım saatlik bir taziye mesajı yayınlayan Cübbeli Ahmet Hoca, “En son olayda gelmesin buyurdu, gelmedik. Onda da bir hayır var dedik, hocamızın beyanında. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik.” dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Hayırlı haberler bekliyorduk ama ecele çare yok. 120 sene yaşasa da başımıza fitne çıkmasa diye dualarımı hatırlarsınız ama ecele çare yok. Bundan dolayı bu gece şifai şerif dersini yapamayacağız. Şimdi büyük bir hüzün içindeyiz. Bir alimin ölmesi bir alemin ölmesidir. Hasan Efendi Hocamız, ilmi faziletiyle bıraktığı yüzlerce, binlerce vekilin başıydı. Hepimiz kendisine saygı ve hürmetle tabiydik. En son olayda gelmesin buyurdu, gelmedik. Onda da bir hayır var dedik, hocamızın beyanında. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik.”

“Bir alimin ölümüne üzülmeyen münafıktır”

Konuşmasında Hasan Kılıç’ı sık sık öven Cübbeli Ahmet Hoca, “Bu senetli bir Hadis-i Şerif... Bir alimin öldüğüne hangi insan üzülmediyse, o kişi münafıktır” şeklinde bir hadis okudu.

Cübbeli Ahmet Hoca, “Nasıl üzülmezsin ya... Bir alim vefat etmiş!” diye konuştu.

Hasan Kılıç 94 yaşındaydı...
Hasan Kılıç 94 yaşındaydı...

Hasan Kılıç, Ustaosmanoğlu'nun ardından cemaatin başına geldi

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç (Efendi) hayatını kaybetti - Resim : 4
Hasan Kılıç, Mahmud Ustaosmanoğlu

Hasan Kılıç Efendi Hoca, Mahmud Efendi Hazretlerinin 2003 yılında bir kısmı hâlen hayatta olan  hocaların şahitlik ve imzasıyla kayıt altına alınan vasiyeti lüzumunca, tarîkat ve irşâd vazifelerini îfâ etmek üzere altın silsilenin 37. halkası olarak İsmailağa Cemaatinin başına getirildi.

Hasan Kılıç'ın şeyhliği, İsmailağa İstişare Heyeti tarafından yapılan açıklamada şu ifadelerle ilân edilmişti:

Sevgili mürşidimizin (Kuddise Sirruhû) âhirete irtihâli bizleri son derece mahzun etmiştir. Rabbimiz (Celle Celâluhû) onun feyzini, bereketini ve himmetini üzerimizden eksik etmesin!

Yüce Rabbimiz, Âl-i İmrân Sûresi’nin 144. ayet-i celilesinde buyuruyor ki: “Muhammed ancak bir rasûldür ki gerçekten kendisinden önce de birçok peygamber geçmiştir. Şimdi o ölecek yahut öldürülecek olursa, ökçeleriniz üstünde (gerisin geri) dönecek misiniz?”

Bütün meşayıhmız (Kaddesallâhu Esrârahum) gibi Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) de Rabbi’ne kavuştu. Allah’ın Dostlarının verdiği işaretler çok önemlidir. Umrelerde tavaf esnasında her şavtta, Mültezem’e gelip dua ettiği görüldüğünde sebebini soranlara, “Cenâb-ı Hak’tan, bu tarîkatın kıyamete kadar devam etmesini istedim. Cenâb-ı Hak da duamı kabul etti” buyurdular.

2003 yılında Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû), cemaatimizin seçkin hocalarından bir zevatı toplayarak onlara şu vasiyette bulunmuştur: “Ben yaşlılığım sebebiyle bedeni takatten düşüyorum. Şayet emr-i hak vaki olursa yerime Hasan (Kılıç) Hoca Efendi’yi, ona da yardımcı olarak Mustafa (Bilici) Hoca Efendi’yi bırakıyorum.”

Bu zatlardan bir kısmı hâlen hayattadır:
1-Hasan (Kılıç) Hoca Efendi
2-Mustafa (Bilici) Hoca Efendi (Merhûm)
3-Münir Müştakoğlu Hoca Efendi
4-Bayram Karamustafaoğlu Hoca Efendi
5-A. Fikri Doğan Hoca Efendi
6-Zavendikli Mustafa Hoca Efendi (Merhûm)
7-Rasul Bölükbaş Hoca Efendi (Merhûm)
8-Gözlüklü Ahmet Hoca Efendi (Merhûm)
9-İbrahim Uslu Hoca Efendi

Bundan sonra, tarikatımızın 37. halkası (şeyhi) Hasan (Kılıç) Hazretleridir. Heyetimiz râbıta hususunu Hasan Efendi Hazretlerimizle istişare etmiştir. Onun emri üzere, eski ve yeni ders alacak ihvanımızın râbıtalarını eskiden olduğu gibi Mahmud Efendi Hazretlerimize (Kuddise Sirruhû) yapmalarına karar verilmiştir.

Rabbimiz (Celle Celâluhû), Efendi Hazretlerimizin (Kuddise Sirruhû) hürmetine cemaatimizin birlik ve beraberliğini kıyamete kadar daim eylesin! Âmîn!

İsmailağa İstişare Heyeti