İsmailağa Cemaati lideri Fikri Doğan kimdir? Hayatı

İsmailağa Cemaati lideri Fikri Doğan olarak açıklanmıştır. Bu gelişme Ahmet Fikri Doğan kimdir? sorusunun aranmasına neden olmuştur. Peki, Fikri Doğan kaç yaşında? Fikri Doğan aslen nerelidir? İşte Fikri Doğan hayatı ve detayları...

İsmailağa Cemaati lideri Fikri Doğan kimdir? Hayatı

İsmailağa Cemaati lideri Fikri Doğan kimdir merak edilmeye başlanmıştır. Hasan Kılıç’ın (94)vefatının ardından İsmailağa Cemaati başına Ahmet Fikri Doğan getirilmiştir. Bununla beraber İsmailağa Fikri Doğan kimdir araştırılıyor. İşte Fikri Doğan kimdir detayları...

Haziran 2022 yılında böbrek rahatsızlığı nedeniyle 93 yaşında Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından İsmailağa Cemaati başına geçen Hasan Kılıç (94) dün hayatını kaybetti. Bugün Fatih Camii’nde ikindi namazı sonrası Hasan Kılıç’ın cenazesi kılındı. Cenazenin ardından İsmailağa Cemaati lideri olarak Ahmet Fikri Doğan ismi açıklandı. Doğan'ın Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yakınında bulunan ve İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi olarak görev yapan bir isim olduğu bilinmektedir. 

Ahmet Fikri Doğan kimdir? Hayatı

Ahmet Fikri Doğan kimdir? Hayatı
Ahmet Fikri Doğan

Ahmet Fikri Doğan 1944 yılında Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Gülpınar köyünde doğmuştur. İlkokul öğrenimini 1954-1955 yıllarında tamamladı.

Fikri Doğan, daha sonra Ezine’nin Geyikli Beldesi’nde teyzesinin himayesinde ilim tahsil hayatına başladı. Bu ilçede imamlık yapan İlyas Vanlıoğlu’nun yanında 1956’da başladığı hafızlığını 1958 yılında tamamladı. Ardından İlyas Vanlıoğlu’nun İstanbul Hasköy’deki Kur’ân Kursunda Arapçaya başladı. Buradaki ilim tahsilini 1962 yılına kadar sürdürdü.

Mahmud Ustaosmanoğlu’na 1962 yılında intisâb etti ve ders halkasına katıldı. 1964-1966 yılları arasında askerlik vazifesini yaptı. 1966 yılında tekrar Mahmud Ustaosmanoğlu’nun yanında ilim tahsilini sürdürdü.

İmam Hatiplik Yılları

1967 yılında Fatih Karaali Camii’nde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 1980 yılında Fâtih Hacı İsa Camii‘ne imam-hatip olarak atandı. Burada imam-hatiplik vazifesinin yanı sıra Hacı İsa Camii Kur’ân Kursu’nda fahri öğreticilik ve idarecilik görevlerini de yürüttü. Kur’ân-ı Kerîm tecvîd ve tâlim eğitiminin yanı sıra medrese derslerini de okuttu.

İsmailağa Camii İmam-Hatipliği Dönemi

1999 yılında Mahmud Ustaosmanoğlu’nun emri ile İsmailağa Camii’nde imam-hatip olarak vazifeye başladı. 2009 yılında emekliye ayrıldı. 

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun işaretiyle, vefatının ardından İsmailağa Cemaati’nin başına geçen Hasan Kılıç’ın hayatını kaybetmesinden sonra “İsmailağa İstişare Heyeti” tarafından İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri olarak tayin edildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı olarak çalışan Siraç Yayınevi’nin yöneticiliğini yaptı.

Doğan’ın Envâru’l-Kulûb ve Delîlü’s-Salikîn Siracü’l-Müttakîn Tercümesi isimli kitabı bulunmaktadır.

*Kapak fotoğrafı Anadolu Ajansı'ndan (AA) alınmıştır.