Çocuk başına 300-650 TL destek! Başvurular başladı,, 12 ay süresince ödenecek! Bakanlıktan çocuklu ailelere müjdeli haber

İhtiyaç sahibi ve çocuklu ailelere devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri oldukça önemlidir. 'Çocuk Destek Bileşeni' programı çerçevesinde 2023 yılında da başvurular kabul edilmektedir. Başvuru kabul edilen ailelere, 1 yıl boyunca çocuk yardım parası ödeniyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni başvurusu nasıl yapılır ve çocuk yardım parası nasıl alınır? İşte, bu konuda bilmeniz gerekenler...

Çocuk başına 300-650 TL destek! Başvurular başladı,, 12 ay süresince ödenecek! Bakanlıktan çocuklu ailelere müjdeli haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve çocuklu ailelere yönelik olarak 'Çocuk Destek Bileşeni' programını 2022 yılında başlattı. Bu sosyal yardım programıyla çocuk sahibi ailelerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlayan Bakanlık, çocuk başına ödeme yapmaktadır. Bu program, çocuklu ailelerin ihtiyaçlarına destek sağlama ve sosyal yardımlarla yaşam koşullarını iyileştirme hedefi taşımaktadır.

 

ÇOCUK YARDIM PARASI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Çocuk Destek Bileşeni' programına başvurular, yalnızca e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

 

Başvuru yapmak isteyen ailelerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor. Başvuru sonuçlar yine e-Devlet üzerinden duyuruluyor.

ÇOCUK YARDIM PARASI NE KADAR?

'Çocuk Destek Bileşeni' programı kapsamında ailelere sağlanacak yardım miktarları, çocuk sayısına göre farklılık gösteriyor. Buna göre:

1-2 çocuklu ailelere aylık 350 TL,
3 çocuklu ailelere aylık 450 TL,
4 çocuklu ailelere aylık 550 TL,
5 ve üzeri çocuklu ailelere aylık 650 TL destek ödemesi yapılıyor.

ÇOCUK YARDIM PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Çocuk destek bileşeninden yararlanabilmek için ailelerin belirli koşulları sağlamaları gerekiyor. Ailenin kişi başına düşen aylık geliri, asgari ücretin üçte birinden düşük olmalı. Ayrıca, aileler başka sosyal yardım almaları durumunda 'Çocuk Destek Bileşeni' programından yararlanamıyor.

 

ÇOCUK YARDIM PARASI BAŞVURU SAYFASI

Etiketler: devlet desteği