E-devlet'ten başvuran ilkokul, ortaokul, liselilere para müjdesi! T.C kimlik numarasıyla başvurun: Sabah 8:30'da PTT’den 1.800 lira çekin

İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine devletten büyük sürpriz! Veliler buna çok sevinecek… Başvuranların hesabına 1.800 lira para yatırılacak. İhtiyacınız olan tek şey T.C numarası. Paranızı anında PTT’den çekebilirsiniz. Peki destek ödemesi kimlere yapılıyor? Başvuru şartları neler?

E-devlet'ten başvuran ilkokul, ortaokul, liselilere para müjdesi! T.C kimlik numarasıyla başvurun: Sabah 8:30'da PTT’den 1.800 lira çekin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik destek ödemesi hakkında açıklama yaptı. Bu destek ödemesi, ekonomik kriz ve enflasyon artışıyla mücadele eden ailelere umut olacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek ve başvuru yapmak için T.C. kimlik numarası ve şifre gerekmektedir.

Başvuru formu doldurulduktan sonra, Bakanlık tarafından yapılan incelemelerin tamamlanması yaklaşık 10 gün sürebilir. İncelemelerin tamamlanmasının ardından, ödeme PTT şubelerinden alınabilecektir.

 

 E-devlet'ten başvuran ilkokul, ortaokul, liselilere para müjdesi! T.C kimlik numarasıyla başvurun: Sabah 8:30'da PTT’den 1.800 lira çekin - Resim : 2

HESABA 1800 TL PARA YATIYOR

Bu destek ödemesinden faydalanmak isteyen ailelerin aile içindeki kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Başvuru yapan aileler, kimlik kartıyla birlikte PTT’ye başvurabilirler. Destek ödemesi en az 1800 TL olarak belirlenmiştir.

 

DAR GELİRLİ AİLELERE BÜYÜK DESTEK

Bu destek ödemesi, milyonlarca öğrenci ve aile için büyük bir rahatlama sağlayacak ve eğitim masraflarına katkıda bulunacaktır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik bu destek ödemesiyle ekonomik sıkıntılarla mücadele etmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.