Cildinizi Yakan Güneşin Etkilerinden Korumak ve Lekelerden Kurtulmak İçin Bu Adımları Takip Edin!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte kavurmaya başlayan güneş, ciltlerde de büyük tahribatlara sebep olmaya başladı. Hem cilt sağlığı hem de kişisel sağlığın bütünü açısından oldukça önemli olan cilt koruma yöntemleri, uzmanlar tarafından duyuruldu. İşte güneşten etkilenmenizi değil, güneş gibi parlamanızı sağlayacak ipuçları…

Cildinizi Yakan Güneşin Etkilerinden Korumak ve Lekelerden Kurtulmak İçin Bu Adımları Takip Edin!

Güneşin birçok vitamin açısından oldukça faydalı olduğu bilinse de bir o kadar da zararlı olduğu ve dikkat edilmediği takdirde ciddi derecede rahatsızlıklara sebep olabileceği göz ardı edilememektedir. Bu kapsamda yaz aylarının da gelmesi ile birlikte kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başlayan güneş ışınları, özellikle cilt lekelerine ve diğer cilt sorunlarına sebep olabilmektedir.

Cildin dış görünümünün estetik olmasının yanı sıra kanser, akne ve diğer cilt rahatsızlıklarından korunmak için de bazı korunma tedbirlerinin alınması gerekmektedir. Bu kapsamda araştırmalar yapan uzmanlar, cilt sağlığının korunabilmesi için bazı önemli adımların atılması gerektiğini belirtmişlerdir.

Yanlış Bilinen Doğru C Vitamini Mucizesi!

C vitamini bağışıklık sisteminin korunmasını sağlayan en önemli vitaminlerden biridir. Bu kapsamda C vitamininin ağızdan alınması kadar cilt ile temas etmesi de oldukça önemli faydaları ortaya çıkarmaktadır. Ciltte var olan lekelerin renklerinin açılmasında ve bu sayede de cildin parlamasında aktif olarak rol alan C vitamininin, yaz aylarında kullanılamayacağına yönelik bazı iddialar bulunmaktadır. Ancak son yapılan araştırmalar ile birlikte bu iddialar yalanlanmıştır.

Evde limon, portakal gibi doğal C vitamini kaynaklarından hazırlanılabileceği gibi hazır olarak satılan C vitaminleri de cilde uygulanabilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken en temel nokta vitaminin göz çevresine temas etmemesi ve sürüldükten hemen sonra güneşe çıkılmamasıdır.

Güneş Kremi Kullanımını İhmal Etmeyin!

Cildinizi Yakan Güneşin Etkilerinden Korumak ve Lekelerden Kurtulmak İçin Bu Adımları Takip Edin! - Resim : 1

Güneş kremi yalnızca yazın kullanılması gereken bir bakım ürünü olarak düşünülse de kışın dahi cilde uygulanması gereken önemli bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu neden ile hem cilt kırışıklıklarını önlemek hem de gün ışığının zararlı ışınlarından korunmak için yaz- kış güneş kremi kullanılması gerekmektedir.

Su İçmeyi Unutmayın!

Güneşin en önemli etkilerinden biri sıvı kaybına sebep olmasıdır. Bu kapsamda vücudun genel sağlığı açısından sürekli su tüketiminin yapılması gerekmektedir. Bol sıvı tüketimi sağlık sistemini koruyacağı gibi cildin de ışıl ışıl parlamasını sağlamaktadır.

Etiketler: güneş kremi