Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı

Çanakkale’de bugün 12.54 gibi çıkan orman yangını halen sürüyor. AFAD, yangından etkilenen köylerden tedbir amaçlı 736 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu. Peki, Çanakkale’de ki çıkan orman yangının sebebi ne? Çanakkale’de ki çıkan orman yangında kaç vatandaşımız etkilendi? Detaylar haberimizde…

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale’de devam orman yangınına ilişkin, “Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular köylerinden 736 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılcaören, Aşağıokçular ve Taşlıtarla köyleri için tahliye planları yapılmıştır. Sarıcaeli köyü yaşlı bakım evinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir” açıklamasını yaptı.

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 1

 

Çanakkale’de bugün öğlen çıkan orman yangını halen sürüyor. AFAD, yangından etkilenen köylerden tedbir amaçlı 736 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu. AFAD tarafından bu akşam Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

“Damyeri mevkiinde meydana gelen orman yangını nedeniyle; Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular köylerinden 736 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılcaören, Aşağıokçular ve Taşlıtarla köyleri için tahliye planları yapılmıştır. Sarıcaeli Köyü yaşlı bakım evinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için, tüm gücümüz ve imkanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Durmadan, yorulmadan.”

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 3

Ayrıca, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi de boşaltıldı.

Dumandan etkilenen yaşlı ve hasta çok sayıda kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise 4 vatandaşın dumandan etkilendiğini açıkladı. Koca’nın bu akşam Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün saat 12.54’te Çanakkale merkezde başlayan orman yangınında 4 kişi dumandan etkilenmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Yangın sebebiyle 23 Ambulans ve 4 UMKE Timi ile toplam 85 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 4

KÖY BOŞALTILDI

Yangın rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çanakkale Valiliği, yangın bölgesinin yakınındaki Kayadere köyünün tedbir amacıyla boşaltıldığını duyurdu

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 5

30 HAVA ARACIYLA MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangın nedeniyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmasının ardından Yağcılar, AşÇanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Kayadere köyü civarında çıkan orman yangınına 30 hava aracıyla müdahale edilmesine rağmen yangının rüzgarında etkisi ile büyüme eğilimi gösterdiği belirtildi.ağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 6

Çanakkale yangınında son durum ne? Can kaybı var mı - Resim : 7