Çanakkale yangını saniye saniye kamerada! Dehşete düşüren görüntüler

Çanakkale’de bugün 12.54 gibi çıkan orman yangını halen sürüyorken gelen görüntüler dehşete düşürdü. AFAD, yangından etkilenen köylerden tedbir amaçlı tahliye edildi. Binlerce ağaç kül oldu.Orman yangını saniye saniye kameralara yansıdı..

Sitene Ekle

Çanakkale’de çıkan orman yangını sürüyor. Radar tepesi olarak bilinen bölgenin çevresinde süren yangının rüzgarın etkisiyle Bayramiç ilçesine doğru ilerlediği belirtiliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yangınla ilgili “4 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Merkeze bağlı Kayadere, Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı ve Aşağıokçular köyleri AFAD koordinasyonunda Jandarma ekipleri tarafından tedbir amaçlı tahliye edilmiş olup; Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri için tahliye planları yapılmıştır. Çanakkale-Çan Karayolu araç ve Çanakkale Boğazı gemi trafiğine tedbir amaçlı kapatılmıştır” açıklamasını yaptı.

AFAD, yangından etkilenen köylerden tedbir amaçlı 736 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

Ayrıca, Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi de boşaltıldı.

Dumandan etkilenen yaşlı ve hasta çok sayıda kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor. Yangın anı ise saniye saniye kamerada...

Etiketler: Çanakkale, yangın, orman