Bu kez çocuk yardımı eklendi! Aile Destek Programı ödemeleri bir kez daha arttı! İşte kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri takvimi…

Türkiye’nin yeni sosyal yardım paketi olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeler artırıldı. Artan ödemelerin yapılacağı kasım ayı ödemeleri için ise, geri sayım başladı.

Bu kez çocuk yardımı eklendi! Aile Destek Programı ödemeleri bir kez daha arttı! İşte kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri takvimi…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı, bu senenin yeni sosyal destek ödemelerinden biri oldu. İhtiyacı olan hanelere, ihtiyaçları doğrultusunda maddi destek ödemesi gerçekleştirmeyi amaçlayan Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamı geçtiğimiz günlerde bir kez daha genişletilerek, program kapsamında ödenilen miktar artırılmıştı.

Kasım ayı itibariyle ek bütçe yöntemi ile ailelere ödenilen destek miktarının artırıldığı Türkiye Aile Destek Programı kapsamında aylık ödemeler 450 TL ile 600 TL bandından; 850 TL ile 1.250 TL bandı aralığına yükselmişti. Bu haberin ardından hesaplarını kontrol etmeye başlamış olan vatandaşlar, kasım ayı Türkiye Aile Destek Programı’nın ödeme tarihi merak eder hale geldi.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA ÖDEME MİKTARI ARTMIŞTI

Bu kez çocuk yardımı eklendi! Aile Destek Programı ödemeleri bir kez daha arttı! İşte kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri takvimi… - Resim : 1

Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamına ilişkin detaylı bir bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği açıklamada ödemelerin artırıldığını; “Küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyabilmek için desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye'mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira daha ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450- 600 lira olan destek tutarımızı 850-1250 TL'ye yükseltiyoruz” sözleri ile müjdelemişti. Bunun üzerine ödeme tarihi için gözler bakanlığa çevrilmişken; Bakan Yanık’tan bir müjdeli haber daha geldi.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI KAPSAMINA ÇOCUK YARDIMI DA ALINDI

Çocuk yardımının da program kapsamına eklendiğini geçtiğimiz gün müjdeleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; “Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 TL ödeme yapacağız. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız” demişti. 29 Temmuz tarihi itibariyle hayata geçirilen Türkiye Aile Destek Programı’nın kasım ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı ise, Bakan Yanık ya da bakanlık yetkilileri tarafından henüz açıklanmadı.