Bitcoin güçlü kapanışı güçlü açılışla süsledi! Yeni gün heyecan veren fiyatla başladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), haftanın son işlem gününü 23 bin doların üzerinde kapatmayı başardı. Önemli seviyenin üzerinde gün kapanışı yapmayı başaran Bitcoin, hafta sonuna da güçlü noktalarda giriş yaptı. İşte detaylar…

Bitcoin güçlü kapanışı güçlü açılışla süsledi! Yeni gün heyecan veren fiyatla başladı!

Bitcoin (BTC), haftalar boyunca devam eden düşüş eğiliminin ardından geçtiğimiz hafta ciddi toparlanma sinyalleri gösterdi ve 20 bin dolar seviyesindeki sert mücadelesinin ardından 24 bin dolar seviyesinin üzerine tırmandı. Ardından bu bölgede reddedilen ve geri çekilen Bitcoin, geride bırakmaya hazırlandığımız haftaya düşüşlerle başlamış olsa da yeniden toparlanarak bir kez daha 24 bin dolar bölgesini test etmeye başladı. Ardından bir kez daha hafif geri çekilme yaşayan Bitcoin’in hafta sonuna hangi seviyede giriş yapacağı merak ediliyordu. Bitcoin, Cuma gününü 23 bin dolar üzerinde kapattı ve hafta sonunda 23 bin dolar üzerinde giriş yapmayı başardı.

BITCOIN GÜÇLÜ KALDI

Bitcoin güçlü kapanışı güçlü açılışla süsledi! Yeni gün heyecan veren fiyatla başladı! - Resim : 1

Bitcoin dün günü 23 bin 773 dolar seviyesinde kapattı ve uzmanlar, Bitcoin’de yeniden düşüşlerin başlamaması için 23 bin dolar üzerinde bir kapanışın önemli olduğunu belirtiliyordu. Bu bölgedeki kapanışın ardından Bitcoin 23 bin 650 dolar ile 23 bin 968 dolar aralığında hareketlerini sürdürdü ve yazım sırasında Bitcoin, 23 bin 765 dolar seviyesinde işlem görüyor. Uzmanlar her ne kadar Bitcoin’de aşırı satın alma havasının durulmuş olsa da RSI için geri çekilmenin, yeniden toparlanmanın sinyalleri olabileceğini ifade ediyor.

ETHEREUM VE BINANCE COIN’DE SON DURUM

Bitcoin’in güçlü bölgedeki kapanışına paralel olarak en büyük altcoin Ethereum (ETH) da dün günü 1.721 dolar seviyesinde kapatmayı başardı. Aslında Ethereum, aşırı satış nedeniyle geçtiğimiz günlerde Bitcoin’den daha iyi bir toparlanma performansı göstermişti. 18 Mart 2022’de 880 dolar seviyesine kadar gerileyen fiyat, bu süreçte yaklaşık %100 artışla 1.707 dolar seviyesine tırmandı. Söz konusu dönemde Ethereum için 300 dolar endişeleri gündeme geliyordu.

Piyasa değeri ile en büyük 10 kripto para birimi arasında son 24 saatte en çok kazandıranlardan biri Binance Coin (BNB) oldu. Yazım sırasında 290 dolarda alıcı bulan BNB, günlük bazda yaklaşık %5 oranında ve haftalık bazda yaklaşık %9 oranda kazanç sağladı.

Etiketler: kripto para, bitcoin