Ben Bu Cihana Sığmazam Cancal Ağa kimdir, kaç yaşında? Cancal Ağa'yı kim oynuyor? Cancal'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

ATV’nin fenomen dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam’da Cancal Ağa karakterini canlandıran Adnan Biricik’in hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinin Cancal Ağa Adnan Biricik kimdir, kaç yaşında? Cancal Ağa'yı kim oynuyor? Cancal Ağa'nın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? İşte, Adnan Biricik biyografisi ve rol aldığı yapımlar.

Ben Bu Cihana Sığmazam Cancal Ağa kimdir, kaç yaşında? Cancal Ağa'yı kim oynuyor? Cancal'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Türk televizyonlarının sevilen yüzlerinden biri olan Adnan Biricik, “Ben Bu Cihana Sığmazam” adlı diziyle ekranlara dönüyor.Türk tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu Adnan Biricik, yeni projesi “Ben Bu Cihana Sığmazam” ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.  İşte Adnan Biricik hakkında bilinmesi gerekenler ve yeni dizisi hakkında detaylar.

Ben Bu Cihana Sığmazam Cancal Ağa kimdir, kaç yaşında? Cancal Ağa'yı kim oynuyor? Cancal'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Adnan Biricik kimdir?

 9 Haziran 1956’da İstanbul’da doğan Biricik, orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Ankara’ya taşındı.

Adnan Biricik, 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu Mezuniyetinin ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sanatçı kadrosu ile görev alarak Devlet Tiyatroları ailesine katıldı4. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, radyo tiyatrosu, seslendirme, televizyon ve sinema alanlarında da çalışmalar yaptı.

Ben Bu Cihana Sığmazam Cancal Ağa kimdir, kaç yaşında? Cancal Ağa'yı kim oynuyor? Cancal'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Adnan Biricik’in Kariyeri 

Biricik, tiyatro çalışmalarının yanı sıra 2000 yılından itibaren Beyaz Yalanlar, Kurtlar Vadisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Payitaht Abdülhamid, Kimse Bilmez Sıfırıncı Gün gibi çeşitli film ve dizilerde rol aldı.