Beklenen karar gelmedi! Doğalgazda yeni tarife belli oldu! BOTAŞ Kasım ayı tarifesini duyurdu!

Kasım ayına girilmesiyle doğalgaza yeni bir zam olup olmadığı konusu araştırılmaya başladı. BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada yeni tarife dikkat çekiyor! İşte doğalgaz zammında son durum…

Beklenen karar gelmedi! Doğalgazda yeni tarife belli oldu! BOTAŞ Kasım ayı tarifesini duyurdu!

Kasım ayının başlamasının ardından yeni aya ilişkin doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı konusu da netlik kazanmış oldu. Güncel doğalgaz tarifesinin BOTAŞ tarafından açıklanmasının ardından kış öncesinde büyük tedirginlik yaşayan vatandaşlar güncel tarifleri merak etmeye başladı.

BOTAŞ’tan gelen açıklama sonrasında Kasım ayı itibariyle doğalgazda herhangi bir zam olmadığı görüldü. Fiyat değişikliklerinin olmaması birçok kesimi sevindirirken yeni yılda ciddi bir zam yapılacağına dair beklentiler ise devam ediyor.

BOTAŞ KASIM AYI DOĞALGAZ TARİFESİNİ AÇIKLADI!

Beklenen karar gelmedi! Doğalgazda yeni tarife belli oldu! BOTAŞ Kasım ayı tarifesini duyurdu! - Resim : 1

Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından resmi web sitesi üzerinden doğalgaz tarifesine ilişkin detaylar aktarıldı. Kasım ayı doğalgaz tarifesini açıklayan BOTAŞ, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Kasım ayında uygulayacağı satış fiyatını sabit bıraktı.

1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak duyurulan tarife sonrasında kış öncesinde zam gelmemesi birçok kişiyi sevindirdi. Özellikle son dönemde kur fakrının artması ve küresel de devam eden enerji krizi nedeniyle fiyatların gelecek dönemde de artması bekleniyor.

DOĞALGAZA ÜST ÜSTE İKİ AY ZAM YAPILMADI!

BOTAŞ tarafından Kasım ayı tarifesinin duyurulmasının ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Ekim ayında da tüm tarifeleri sabit tutma kararı alan BOTAŞ, böylece iki ay boyunca üst üste zam yapmama kararı almış oldu. Aylık olarak hesaplanan tariflerde gelecek aylarda nasıl bir tarife izleneceği ise merak ediliyor.

DOĞALGAZA ZAM GELECEK Mİ?

Ekim ve Kasım aylarında doğalgaz tarifesini sabit tutma kararı alan BOTAŞ, sanayi abonelerinin tarifesini, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz fiyatını 7 bin 124 lira, kademe 2 için 15 bin 833 lira olarak belirledi. Elektrik üretimi amacıyla tarifede ise 1000 metreküp fiyatı ise 20 bin 625 TL olarak açıklandı. Aylık olarak hesaplanan doğalgaz tarifesinde fiyatların sabit bırakılması ise birçok kesim tarafından olumlu karşılandı.  

Etiketler: botaş, doğalgaz, zam