Bakanlık duyurdu! Şehir dışında okuyanlara, 2 bin TL'lik ulaşım desteği! Ulaşım yardımı başvurusu nerden yapılır?

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan ulaşım desteğine ilişkin ayrıntılar belli oldu. Peki ulaşım yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Bakanlık duyurdu! Şehir dışında okuyanlara, 2 bin TL'lik ulaşım desteği! Ulaşım yardımı başvurusu nerden yapılır?

Zorlu ekonomik şartların oluştuğu ve etkilerinin giderek daha fazla hissedildiği şu günlerde, gündelik hayatın her alanında yüksek oranlı zamlar gözlenmeye başlandı. Bu noktada yapılan zamlardan en çok etkilenen sektörlerin başında da eğitim sektörü geldi. Artan eğitim masrafları, ulaşım bedelleri, gıda ücretleri ve diğer kalemler, özellikle şehir dışında çocuk okutan ebeveynlerin bütçeleri üzerinde deprem etkisi yarattı.

Enflasyonun artışı ile birlikte geçim derdi iyiden iyiye artan vatandaşların bir de eğitim masrafları ile yüzleşmesi, çocukların eğitim hayatları üzerinde büyük tehdit oluşturdu. Bu noktada devreye giren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geliştirmiş olduğu eğitim modellerine ek olarak bir destek hizmeti daha sunacağını bildirdi. “Ulaşım desteği” başlığı altında verilecek olan yeni hizmetin ayrıntıları, kamuoyu ile paylaşıldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN ULAŞIM DESTEĞİ AÇIKLAMASI!

Bakanlık duyurdu! Şehir dışında okuyanlara, 2 bin TL'lik ulaşım desteği! Ulaşım yardımı başvurusu nerden yapılır? - Resim : 1

Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan kabine toplantısından çıkan yeni kararlar, zorlu ekonomik şartlara karşı çetin bir mücadele içerisinde olan ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini bir nebze olsun güldürdü. Farklı kalemlere ilişkin çeşitli düzenlemelerin yapıldığının bildirildiği kabine toplantısında ihtiyaç sahibi ailelerinin şehir dışında okuyan çocukları için de yeni bir yardım modeli geliştirildiği bilgisi kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyurulmuş olan yeni ulaşım desteğine göre 25 yaş altı lisans öğrencilerine, 2 gidiş 2 dönüş bileti için toplamda 2 bin TL’lik ödemenin yapılacağı bildirildi. Bu tutarın 2023 yılında 3 bin TL’ye yükseltileceği de açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU EKİM 2022

Ödemelerin henüz ne zaman yapılacağını belirtmemiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan tüm 25 yaş altı lisans öğrencilerinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ulaşım desteği için başvuru yapabileceklerini ifade etti.